Dünya Esirleri canlı kalkan yaptılar! Skandal görüntü, omzunun üstünden nişan alıp çatışmaya girdi

Esirleri canlı kalkan yaptılar! Skandal görüntü, omzunun üstünden nişan alıp çatışmaya girdi

14.12.2023 - 11:03 | Son Güncellenme:

Esir aldıkları düşman askerlerini canlı kalkan olarak Rus ordusunun çatışma görüntüleri dünya medyasında infial yarattı.

24 Şubat 2022 tarihinden beri devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, cephe hattında bütün kaosuyla sürüyor. ABD'den gelen desteklerin kesilmesiyle birlikte Kiev bölgede zor bir durumdan geçiyor. Rus ordusuna karşı kullanmak için sayısız silah ve mühimmat talep eden Zelenskiy, "Destek gelmezse kaybedebiliriz. Eğer biz kaybedersek Putin kazanır, bu da ABD için oldukça tehlikeli bir durum olur" dedi.

Haberin Devamı

315 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜ

ABD basınına konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Ukrayna’da 315 bin Rus askerinin öldüğünün veya yaralandığının değerlendirildiğini açıkladı. Kayıplar nedeniyle Rusya’nın askere alma standartlarını gevşettiğini aktaran kaynak, “Kayıpların büyüklüğü Rusya’yı savaşı sürdürmek için olağanüstü tedbirler almaya zorladı. Rusya 2022’nin sonlarında 300 bin kişilik kısmi seferberlik ilan etti. Hükümlülerin ve yaşlı sivillerin askere alınmasına izin vermek için standartları gevşetti” değerlendirmesinde bulundu.

KARADENİZ'DE GİZLİ ÜS

Rus ordusunun Karadeniz'de inşa ettiği gizli askeri üs deşifre oldu. BBC'nin incelediği uydu görüntülerinde Oçamçire Limanı'nın 13 bin tona kadar hacimli olan devasa kargo gemilerine bile ev sahipliği yapabilecek seviyede genişletildiği belirtildi. Ukrayna gizli servisi ise Rus ordusunun savaş gemileri için Oçamçire'yi kullanacağını bildirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rus araştırmacı Natia Seskuria, Rusya'nın Oçamçire'den kaldırdığı gemilerle Ukrayna'yı hedef alması durumunda Gürcistan'ın savaşa ortak olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

CANLI KALKAN SKANDALI

Ukrayna'nın Zaporijya bölgesinde kayda geçen görüntüler ise dünya medyasında infial yarattı. Bağımsız gazeteciler tarafından çekildiği öne sürülen kayıtta, Rus askerlerinin esir Ukraynalıları canlı kalkan olarak kullandığı net olarak görüldü. Ukrayna basınına yansıyan detaylarda skandalın Rusya'nın 234. Hava Saldırı Tümeninde görev alan askerler tarafından gerçekleştiği yazıldı.

Esirleri canlı kalkan yaptılar Skandal görüntü, omzunun üstünden nişan alıp çatışmaya girdi

Kameraya yansıyan görüntülerde Rus askerinin, esirin hemen arkasında pozisyon alarak bir hedefe ateş ettiği kayda geçti. Görüntünün ilerleyen aşamalarında ise esir yere düşüyor, ölüp ölmediği ise belirsiz. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir Ukraynalı yetkili, "Bunu ilk kez görüyorum. Rusya bir kez daha insan haklarını ve Cenevre Sözleşmesini ihlal etti" ifadelerini kullandı.

Esirleri canlı kalkan yaptılar Skandal görüntü, omzunun üstünden nişan alıp çatışmaya girdi