Dünya “Filistin’e yol açık” konvoyuna taşlı saldırı

“Filistin’e yol açık” konvoyuna taşlı saldırı

06.01.2010 - 09:57 | Son Güncellenme:

.

“Filistin’e yol açık” konvoyuna taşlı saldırı

“Filistin’e Yol Açık” yardım konvoyu ile Mısır polisi arasında taşlı çatışma yaşandı.
AA’ya bilgi veren İHH Basın sorumlusu Salih Bilici, “konvoyun bulunduğu El Ariş Limanı önüne yerleştirilen Mısır çevik kuvvet polisi arasında yer alan bazı sivil polislerin konvoya taş attığını ve gerilimi yükselttiğini” söyledi. “Limanda bulunan konvoy katılımcılarının polisin taş atmasına karşılık verdiğini” anlatan Bilici, taşlı çatışmanın yaklaşık 15-20 dakika sürdüğünü kaydetti.
“Çatışma sırasında Mısır polisinin konvoyda bulunanlara coplarla saldırdığını ve biber gazı kullandığını” ifade eden Bilici, “Çevik polisle birlikte panzerler ve itfaiye araçları da liman önüne konuşlandırılmıştı” dedi.
Mısır polisi ile yaşanan taşlı çatışma sırasında Murat Mercan, Hüsnü Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır ve Seracettin Karayağız’ın da konvoyla birlikte olduğunu belirten Bilici, aralarında Türk gazetecilerin de bulunduğu yaklaşık 40 kişinin yaralandığını kaydetti.
Yaralılar için ambulans istediklerini ancak ambulansın 1 saat geç geldiğini anlatan Bilici, yaralıların hastaneye gönderilmeye başlandığını söyledi.
Bilici, konvoyda bulunan 7 kişinin Mısır polisi tarafından gözaltına alındığını belirterek, “Biz liman içine çekilmiş durumdayız. Limanın deniz tarafına Mısır askeri hücum botları yerleştirildi” dedi.

Haberin Devamı

MISIR HALKINDAN DESTEK YOK Mısır halkından herhangi bir destek görmediklerini kaydeden Bilici, limanda bulunan Türk milletvekillerinin Mısırlı yetkililerle temas halinde olduğunu söyledi.
Gazze’ye yardım konvoyunun 15 Aralıkta Türkiye’den ayrılmasından yana Mısır’ın çeşitli gerekçelerle konvoya engel çıkardığını savunan Bilici, gerginliğin Mısır’ın konvoyda bulunan 57 araca el koymak istemesi ile tırmandığını kaydetti.
Bilici, Mısır yetkili makamlarının, birkaç ay önce Amerikan vatandaşı kişiler tarafından Mısır’dan satın alınan ancak Türk plakası bulunan araçların Gazze’ye geçmesini istemediğini ifade etti.
Bilici, Mısırlı yetkililerin bugün “aralarında Türklere ait araçların da bulunduğu pick up ve tırların Gazze’ye geçişine izin vermeyeceklerini” söylediklerini kaydetti.