Dünya Gazze için korkutan açıklama! 'Perşembe günü tamamen duracak'

Gazze için korkutan açıklama! 'Perşembe günü tamamen duracak'

12.11.2023 - 18:49 | Son Güncellenme:

Filistin İletişim Bakanı İshak Sidr, Gazze Şeridi'ndeki yakıt yetersizliği nedeniyle perşembe gününe dikkat çekti. Gazze Şeridi'ndeki insani krizin daha da kötüleşeceğini ifade etti.

Gazze için korkutan açıklama Perşembe günü tamamen duracak

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik ablukası devam ederken, bölgedeki yakıt krizi gün geçtikçe derinleşiyor. Filistin İletişim Bakanı İshak Sidr yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki telefon ve internet hizmetlerinin yakıt yetersizliği nedeniyle perşembe günü tamamen duracağını belirterek, Gazze Şeridi'ndeki insani krizin daha da kötüleşeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Gazze Şeridi’ndeki teknik ekiplerin devam eden İsrail saldırılarına rağmen internet ve telefon hizmetini sürdürmek için büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Sidr, İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki iletişim ağını felç etme çabalarının uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini ve İsrail’in savaş suçlarını gizlemeyi amaçladığını belirtti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana bombaladığı Gazze Şeridi’nde internet ve telefon hizmetleri en az üç kez çöktü. İsrail, 21 Ekim’den bu yana gıda, su ve ilaç gibi temel ihtiyaçların Mısır üzerinden Gazze Şeridi’ne girmesine izin verirken, yakıtın ise bölgeye girmesine izin vermiyor.

Felaket yaşanıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hastanelerle temasının kesildiğini açıkladı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hastanelerle olan bağlantının kesilmesinin ardından Gazze Şeridi’ndeki can kaybının güncellenemediği bildirilerek, "11 Kasım'da İsrail işgal güçlerinin Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerde hizmet ve iletişimi kesmesinin ardından Sağlık Bakanlığı ölü sayısını güncelleyemiyor" denildi.

Haberin Devamı

Bakanlık, "Hastanelerde bir felaket yaşanıyor. Diyalize ihtiyaç duyan çocuk ve yetişkin hastalar gibi hastalar artık tedavilerini alamadan ölüyor" dedi.

Beyaz Saray: Hastanelerde masum insanların, hastaların çapraz ateş altında kaldığı çatışmalar görmek istemiyoruz

İsrail Gazze Şeridi’nde hastaneleri hedef almaya devam ederken, ABD hastanelerin hedef alınmasını eleştirdi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, CBS News kanalının "Face the Nation" programına konuk oldu. Sullivan programda yaptığı açıklamada, ABD’nin hastanelerde çatışmalar görmek istemediğini belirtti. Sullivan, "ABD, hastanelerde masum insanların, tıbbi bakım gören hastaların çapraz ateş altında kaldığı çatışmalar görmek istemiyor. Bu konuda İsrail ordusu ile aktif istişarelerde bulunduk" dedi.

Gazze için korkutan açıklama Perşembe günü tamamen duracak

İsrail, Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesini ikinci kez bombaladı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılar 37’nci gününde devam ediyor. Bir yandan hava saldırılarını sürdüren İsrail, diğer yandan bölgeye yakıtın girmesine izin vermiyor. Yüzlerce kişinin tedavi gördüğü hastaneler bir bir tamamen yada kısmen hizmet dışı kalırken, insani kriz de büyüyor. Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şifa Hastanesi yoğun bakım ünitesinin İsrail ordusu tarafından ikinci kez bombalandığı belirtilirken, ünitenin büyük hasar gördüğü aktarıldı.

Haberin Devamı

Gazze'deki hastanelerin Genel Müdürü Muhammed Zaqout, bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi’nde 36’sı çocuk yaklaşık 650 hastanın hayatının tehlikede olduğunu duyurdu. Zaqout, hastanede yaklaşık bin 500 yerinden edilmiş Filistinlinin olduğunu belirtirken, “Çöp ve tıbbi atık birikmesi, su eksikliği ve elektrik kesintisi herkesin hayatını tehdit ediyor” dedi.