Dünya Güney Kıbrıs’ta Türklere saldırı

Güney Kıbrıs’ta Türklere saldırı

21.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde bulunan Trodos bölgesindeki piknik alanında 8 KKTC vatandaşının, Pazar günü bir grup Kıbrıslı Rum lar tarafından, taş ve Yunan bayraklarına sarılı sopalarla saldırıya uğradığı bildirildi.

Güney Kıbrıs’ta Türklere saldırı

“Kathimerini Cyprus”un haberine göre, alkollü oldukları iddia edilen Rumlar, Türk grubun araçlarına saldırdığı, bu kişilerden birinin aracın camını yumrukladığı ve bir Türk’ün fiziksel saldırıya uğradığı belirtildi. Olayın ormanda bir insan avına dönüştüğü, bu sırada düşen bir Türk’ün dövüldüğü de ifade edildi. Türklerin yoldan geçen sürücülerden yardım istediği, bir kadının durup polisi arama niyetini ifade ettikten sonra olay yerinden ayrıldığı belirtildi. Ancak, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi güvenlik birimleri, olayla ilgili bir ihbar gelmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Olayı kınayan KKTC Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında, “GKRY yönetimini, bu kabul edilemez olayın faillerini en kısa sürede tespit ederek hukuka havale etmeye davet eder, yaşanan bu saldırının cezasız kalmaması için konunun takipçisi olacağımızın altını çizeriz” ifadelerine yer verdi.