Dünya Güney Koreli ressamdan ağlatan çizim! 73 yıl önceki vefayı unutmadı

Güney Koreli ressamdan ağlatan çizim! 73 yıl önceki vefayı unutmadı

11.02.2023 - 08:34 | Son Güncellenme:

Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin yarasını sarmaya çalışırken, Güney Koreli bir ressamdan duygulandıran bir çizim geldi. Söz konusu çizimde Kore Savaşı'nda yaşananlara atıfta bulunuldu.

Güney Koreli ressamdan ağlatan çizim 73 yıl önceki vefayı unutmadı

Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Deprem saati 04.17 olarak kaydedildi. Bölgede 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha oldu.

Haberin Devamı

Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'dan acı haberler gelmeye devam ediyor.

DÜNYADAN YARDIM YAĞDI

Güney Kore'den Meksika'ya, Hindistan'dan Cezayir'e, Azerbaycan'dan ABD'ye dünya Türkiye için ayakta. Arama kurtarma ekipleri ve yardımları taşıyan uçaklar Türkiye'ye doğru havalanırken, Avustralya'dan İngiltere'ye birçok ülkedeki gurbetçiler de yardım kampanyaları için yarışıyor. Son eklenen ülkelerle Türkiye'ye kurtarma ekibi ve insani yardım gönderen listesi hayli uzun.

Güney Koreli ressamdan ağlatan çizim 73 yıl önceki vefayı unutmadı

Asya kıtasından Japonya, Tacikistan, Malezya, Tayvan, Çin, Güney Kore, Kazakistan, Hindistan, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan listede. Türkiye'nin komşularından Gürcistan, Irak, Bulgaristan, Yunanistan, İran ve KKTC yardıma koştu. Orta Doğu'dan İsrail, Lübnan, Filistin, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeleri Kuzey Afrika'dan Cezayir, Libya ve Tunus izledi.

Haberin Devamı

GÜNEY KORELİ RESSAMDAN AĞLATAN ÇİZİM

Tüm bu gelişmeler yaşanırken 30 yaşındaki Güney Koreli ressam Myeong-Minho Instagram hesabı üzerinden duygulandıran bir paylaşıma imza attı. Söz konusu paylaşımda üzerinden 73 yıl geçmiş olmasına rağmen Kore Savaşı'nda Türkiye'nin verdiği destek Güney Koreli ekiplerin  depremzedelere yaptıkları yardım yer aldı.

Güney Koreli ressamdan ağlatan çizim 73 yıl önceki vefayı unutmadı

AYLA BEBEĞE GÖNDERME YAPTI

İki parçalı çizimde Güney Koreli bir çocuğa (Ayla bebek) yiyecek uzatan Türk askerini çizerken,  diğer tarafında ise enkaz altından kurtardığı Türk çocuğuna yiyecek uzatan bir Güney Koreli arama kurtarma ekibi üyesine yer verildi. Güney Koreli ressam Myeong-Minho söz konusu paylaşımına ise şu notu düştü:

"Kardeş ülke Türkiye'mizin başı sağ olsun. Aynı hasarı yaşayan Suriye'ye derin başsağlığı diliyorum."

AYLA BEBEĞİN HİKAYESİ

Türkiye, TBMM'nin 30 Haziran 1950 tarihli oturumunda verilen karar çerçevesinde Kore'ye asker gönderdi. Tuğgeneral Tahsin Yazıcı komutasındaki 259 subay, 18 askeri memur, 4 sivil memur, 395 astsubay, 4414 erbaş ve er olmak üzere 5090 kişilik 1. Türk tugayı, 12 Ekim 1950'de Güney Kore'ye ulaştı.

Güney Koreli ressamdan ağlatan çizim 73 yıl önceki vefayı unutmadı

Burada tarihi başarılara imza atan Türk ordusu  savaş meydanında Kim Eunja adında küçük bir kız buldu. Süleyman Dilbirliği adını telaffuz edemediği ve anne babası savaşta ölen küçük kıza 'Ayla' ismini verdi. Kore Savaşı'nın ve orada bulunan Türk birliğin simgesi haline gelen Ayla'nın yıllar sonra hikayesi beyaz perdeye aktarıldı.