Dünya Gürcistan: Cenevre görüşmeleri, beklentilerimizi karşılamıyor

Gürcistan: Cenevre görüşmeleri, beklentilerimizi karşılamıyor

18.12.2008 - 17:48 | Son Güncellenme:

.

Gürcistan: Cenevre görüşmeleri, beklentilerimizi karşılamıyor

Gürcistan, Rusya ile Güney Osetya sorunu yüzünden ortaya çıkan krize çözüm bulmak amacıyla Cenevre’de başlatılan görüşmelerin beklentilerini karşılamadığını açıkladı.
Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze yaptığı açıklamada, Cenevre görüşmelerinde Rus birliklerinin Gürcü topraklarından tamamen çekilmesi, kalıcı güvenliğin sağlanması ve bölgedeki "etnik temizleme" girişimlerinin engellenmesinde ilerleme sağlanmasını istediklerini kaydetti.
Vaşadze, Cenevre’de bundan sonraki görüşmelerde, güvenlik ve Güney Osetya’daki olaylar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin sorunlarının çözümü ile ilgili konular üzerinde duracaklarını ifade etti.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze de Cenevre’de üçüncü kez yapılan görüşmelerin beklentilerini karşılamadığını ve istedikleri sonuçları elde edemediklerini ifade etti.
Cenevre görüşmelerine katılmaya istekli olduklarını ve bundan sonraki sürecin daha başarılı geçmesini umduklarını belirten Kalandadze, bölgede kalıcı güvenliğin sağlanması, mültecilerin sorunları ve benzeri konular üzerinde konuşacaklarını kaydetti.
Kafkasya’nın güvenliğinin sağlanması amacıyla Cenevre’de dün devam edilen görüşmelere Rusya, Gürcistan, ABD, uluslararası kuruluşlar ile Gürcistan’dan bağımsızlığını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya’dan temsilcilerin katıldığı bildirildi.