Dünya Hamaney’in konuşmasını hacklediler!

Hamaney’in konuşmasını hacklediler!

10.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İran’da Ahlak Polisi’nce gözaltına alındıktan sonra ölen Mahsa Amini adlı genç kız için eylemler sürerken, ülkede ilginç bir olay gerçekleşti.

Hamaney’in konuşmasını hacklediler

Devlet televizyonuna düzenlenen siber saldırıyla, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in konuşması kesilerek Mahsa Amini ve protestolarda ölen kadınların görüntüleri yayınlandı. Hamaney’i hedef alınmış şekilde gösteren ve “Bize katılın ve ayağa kalkın” yazılı kısa süreli görüntüde, “kadın, hayat ve özgürlük” sloganları duyuldu.

Haberin Devamı

Daha önce de İran yönetimine karşı siber saldırılar düzenleyen “Adalet-i Ali” adlı siber korsanlar grubu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “İnsanlarımızın isteği üzerine, sözümüzü tuttuk ve İran’ı özgür kılmak için bir şey yaptık. Biz ‘Ali’nin Adaleti’ grubu, cesur yurttaşlarımızın yardımıyla TV kanalına saldırdık. Uyanın! Sokaklarda bize katılın, yozlaşmış sistem yıkılana kadar operasyonlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İran devlet televizyonu daha önce de benzer bir siber saldırıya uğramıştı. Ocak ayında televizyonun yayını sırasında ekranda birkaç saniyeliğine ülkede terör örgütü kabul edilen Halkın Mücahitleri Örgütü liderlerine övgü içerikli görüntü yayınlanmıştı.