Dünya 37 bin feet'te dehşet dolu anlar! 'Hz. İsa böyle istiyor' diyerek uçağın kapısını açmaya çalıştı

37 bin feet'te dehşet dolu anlar! 'Hz. İsa böyle istiyor' diyerek uçağın kapısını açmaya çalıştı

30.11.2022 - 11:20 | Son Güncellenme:

ABD'de Southwest Havayolları'na ait uçakta sefer sırasında korku dolu dakikalar yaşandı. 37 bin feet irtifada yaşanan olayda, asi davranışlar sergileyen Elom Agbegninou adlı yolcu, uçağın kapısını açmaya çalışınca ortalık karıştı.

37 bin feette dehşet dolu anlar Hz. İsa böyle istiyor diyerek uçağın kapısını açmaya çalıştı

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr -  Geçtiğimiz 26 Kasım günü ABD’nin Teksas eyaletinden Ohio’ya giden Southwest Havayolları'na uçak 37 bin feet (yaklaşık 11 km) irtifada seferine sorunsuz şekilde devam ediyordu. Bir süre herhangi bir problem yaşanmayan uçuş, 34 yaşındaki Elom Agbegninou adlı yolcunun asi hareketleri sonucunda korku dolu dakikalara şahitlik etti.

Haberin Devamı

Saldırgan tavırlar sergileyen yolcu, uçakta bulunan bir yolcuyu yaraladıktan sonra ancak zapt edilebildi. Southwest Havayolları'na ait uçak, olayın ardından 'yolcu rahatsızlığı' sebebiyle acil durum ilan ederek Arkansas eyaletindeki Bill ve Hillary Clinton Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi. Sorun çıkaran Elom Agbegninou, havalimanında gözaltına alınırken, yaralanan yolcu ise hastaneye sevk edildi.

37 bin feette dehşet dolu anlar Hz. İsa böyle istiyor diyerek uçağın kapısını açmaya çalıştı

Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, “Southwest Havayolları uçağında yaşananlarla ilgili bir kişi gözaltına alınırken bir kişi ise hastaneye kaldırıldı. Olaya ilişkin soruşturma güvenlik güçleri ve müfettişler ortak hareket ediyor ve araştırmalar sürüyor” ifadeleri kullanıldı. Olaya ilişkin detaylar duyanları şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

'HZ. İSA BANA KAPIYI AÇMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ'

Uçağın acil iniş gerçekleştirmesinin ardından gözaltına alınan sorunlu yolcuya ilişkin bilgiler geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Elom Agbegninou'nun uçuş sırasında yerinden kalkarak uçağın çıkış kapısını açmaya çalıştığı belirtildi.

Yolcunun yerinden kalkmasının ardından uçuş görevlileri tarafından yerine dönmesi için uyarıldı. Uyarıyı dikkate almayan kadının görevlileri iterek uçağın arka kapısına yöneldi ve kapıyı açmaya çalıştı. Kabin görevlilerin kadına müdahale ettiği sırada yerinden kalkan ve saldırgan yolcunun kontrol altına alınması için uçuş görevlilerine yardım etmek isteyen başka bir yolcu, saldırgan yolcunun kendisini ısırması sonucunda yaralandı.

Saldırgan yolcu Elom Agbegninou'nun kontrol altına alındıktan sonra kafasını uçakta yere vurmaya başladığı ve bu esnada “Hz. İsa kapıyı açmam gerektiğini söyledi” şeklinde bağırdığı ifade edildi. Sorunlu yolcu, acil iniş yapılmasının ardından uçağa çıkan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Kalçasından ısırılarak yaralanan diğer yolcu ise hastaneye sevk edilmek üzere uçaktan indirildi.

'NORMALDE BUNLARI YAPMAM'

Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Agbegninou'nun, olayı araştıran müfettişlerle yaptığı görüşmede Maryland'de papaz olan bir aile dostunu ziyaret etmeyi planladığını söylediği belirtildi. Yolcunun ani bir kararla yolculuğa çıktığı, bavulunu bile yanına almadığı ve ailesine haber vermediği açıklandı.

Uzun süredir uçak yolculuğuna çıkmadığını ifade eden kadın en son ne zaman uçakla seyahat ettiğini hatırlamadığını söyledi ve anksiyeteden muzdarip olduğunu ifade etti. Kadın yolcu, uçakta yaptıklarını hatırladığını söyledi ve “Bir anda çok endişelendim. Nefes almakta güçlük çektim ve kapıyı açmak istedim. Normalde böyle davranan birisi değilim” dedi.

YOLCULAR UÇAK KAPISINI AÇABİLİR Mİ?

Kimi zaman sinir krizi geçiren kimi zaman da sarhoş olan yolcuların uçak kapılarını açmaya yeltendiği haberleri basında daha önce de gündem oldu. 

37 bin feette dehşet dolu anlar Hz. İsa böyle istiyor diyerek uçağın kapısını açmaya çalıştı

Uçak kapılarının mekanik kilitlerle çalıştığını belirten uzmanlar, aynı zamanda sefer sırasında uçağın içi ile dışı arasındaki basınç farkına da dikkat çekerek kapıların sefer sırasında normal bir yolcu tarafından açılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Kokpit kapılarının da genellikle uçuş boyunca kilitli kaldığını ifade eden uzmanlar, kokpit güvenlik sistemlerinin pilot koltuğundan yönetildiğini söyledi ve sistemin geçici bir süreyle devre dışı bırakılması halinde ise sadece güvenlik kodunu bilen mürettebatın kokpite girebildiğini belirtti.

Haberin Devamı