Dünya Hepsinin laneti tek bir ses! 'Ağlayan bebek köprüsü' yüzlerce can aldı

Hepsinin laneti tek bir ses! 'Ağlayan bebek köprüsü' yüzlerce can aldı

02.04.2023 - 08:28 | Son Güncellenme:

Nehirleri, yolları, denizleri birbirine bağlayan köprüler yıllar boyu kavuşmalara, ayrılıklara tanıklık etti. Ancak bunlar içerisinde bazıları var ki hakkında anlatılanlar kan donduracak cinsten. İşte hiçbir zaman gerçekliği kanıtlanamamış garip olayların yaşandığı 'ağlayan bebek köprüleri'nin gizemi.

Hepsinin laneti tek bir ses Ağlayan bebek köprüsü yüzlerce can aldı

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Doğaüstü olarak adlandırılan bazı olaylar geçmişten bugüne herkesin dikkatini çekiyor. Bu hikâyelerden biri de ABD'nin kırsal kesimlerindeki köprülerde ortaya çıkan bazı gizemli seslerle ilgili. Ülkedeki pek çok eyalette duyulduğu iddia edilen bu gizemli sesler, küçük ya da büyük fark etmeksizin birçok nehri birbirine bağlayan köprülerde yaşanıyor. 'Ağlayan bebek köprüleri' olarak adlandırılan bu köprülerin her biri hakkında farklı hikâyeler olsa da hepsinin aslında bir ortak noktası var.

Haberin Devamı

Hepsinin laneti tek bir ses Ağlayan bebek köprüsü yüzlerce can aldı

'YAPMA ANNE' ÇIĞLIKLI KÖPRÜ

ABD'deki birçok 'ağlayan köprü' arasında en başı Utah'daki Bear River Köprüsü' çekiyor. 1889 yılında inşa edilen bu köprünün 1999 yılında çeşitli sebeplerden dolayı faaliyetine son verildiği biliniyor. Köprüyle ilgili efsaneye göre yıllar önce Utah bölgesinde yaşayan bir anne ile iki çocuğu şeytan tarafından ele geçirildi. Şeytanın kendileri üzerindeki etkisine son vermek isteyen anne, çocuklarını yanına alarak Bear River Köprüsü'ne gitti. İki çocuğunu da aniden köprüden atan anneleri bu şekilde şeytandan kurtulduğunu düşündü.

Söylenenlere göre yolu bu köprüye düşenler uzun yıllar boyunca 'Yapma anne' şeklinde çocuk çığlıkları duydu. ABD'deki birçok köprü gibi Utah'daki bu köprüden de gelen gizemli sesler, Bear River Köprüsü'nü 'ağlayan bebek köprüleri' listesinin ilk sırasına yerleştirdi. Hikâyenin gerçek olup olmadığı bilinmese de yolu köprüden geçen herkes yolculukları esnasında rahatsız edici bir ses duydukları konusunda hemfikir.

Haberin Devamı

ABD'nin birçok eyaletinde 'ağlayan bebek köprüsü' unvanını alan köprüler bulunuyor. Bu köprülerin yoğunluklu olarak Ohio eyaletinde olduğu biliniyor. Her bir köprünün hikâyesi farklı olsa da onları 'ağlayan bebek köprüleri' başlığı altında toplayan şey köprünün üstünden, yanından geçenlerin sürekli derinlerde bebek ağlamasına benzer bir sesin duyulması oluyor.

KÖPRÜDEN GEÇEN 36 KİŞİNİN BAŞINA AYNI ŞEY GELDİ

'Hayalet çığlık'ların duyulduğu bir başka köprü ise Ohio'da bulunuyor. 1870 yılında inşa edilen ve hâlâ kullanıma açık olan Liberty Township Köprüsü'nün altından bir demiryolu geçiyor. Efsaneye göre bir annenin yeni doğan bebeğini bu köprüden attığı ve köprünün lanetlendiği söyleniyor.

Bu köprüden geçen 36 kişinin trajik ve paranormal bir şekilde hayatını kaybetmesi de köprünün lanetiyle ilgili olabileceği düşünülüyor. Bugüne dek köprüden geçerken arabası bozulan, köprüye gidip yaşamına son veren birçok kişinin bu lanetin etkisinde olduğu görüşü bir hayli yaygın.

'GELİP OYNAMAK İSTER MİSİN?'

Maryland eyaletindeki Maryland Köprüsü'nden gelen ağlayan bebek seslerinin de tıpkı diğer köprüler gibi benzer bir hikâyesi var. Hikâyeye göre bundan çok uzun yıllar önce evlilik dışı hamile kalan bir kadın, bebeğini dünyaya getirdiğinde ailesi tarafından istenmedi ve bu sebepten dolayı bebeğinden kurtulmak istedi. Çözümü eski bir köprüden bebeği aşağıya atmakta ve hayatına son vermekte bulan genç kadının bölgeyi lanetlediğine inanıldı. Bu köprüden geçenler, ağlayan bebek seslerinin haricinde ince bir sesin 'Gelip oynamak ister misin?' şeklinde bir soru sorduğunu da iddia ediyor. Bu sesin yıllar önce köprüden atılan bebeğe ait olduğu ise en güçlü inanışlar arasında.

Haberin Devamı

Hepsinin laneti tek bir ses Ağlayan bebek köprüsü yüzlerce can aldı

ANNE VE ÇOCUĞUNDAN BİR DAHA HABER ALINAMADI

'Ağlayan bebek köprüleri' arasında kabul edilen Ohio'daki Salem Köprüsü'nün hikâyesi ise biraz daha farklı. 1900'lü yıllarda inşa edilen köprünün şeytani ritüellere ev sahipliği yaptığına olan inanış oldukça yaygın. Ancak bu inanışın haricinde köprüyle ilgili çok konuşulan bir hikâye daha var. 1930'lara dayanan hikâyeye göre bu köprüden geçtikleri sırada kavga eden iki küçük çocuktan biri köprüden düştü ve gözden kayboldu. Oğlunun köprüden düştüğünü öğrenen çocuğun annesi kısa bir zaman sonra bölgeye geldi ve kendini köprüden attı. Ancak anne ve oğlundan bir daha hiçbir zaman haber alınamadı. İnanışa göre köprü hem anneyi hem de çocuğu lanetledi.

Olaydan sonra bu köprüden geçen ve paranormal olaylarla karşılaşanlar durumu yetkililere bildirdi. Şikâyette bulunanların söylediği ortak şey köprüden çevreye mavi bir sisin yayıldığı ve derinlerde bir bebeğin ağlama sesini duydukları yönündeydi. Söylentiler o kadar fazlaydı ki yetkililer artık daha fazla bu iddialara kayıtsız kalamadı ve köprüye kameralar yerleştirildi. Ancak köprüdeki tuhaflıklar bununla da sınırlı kalmadı. Köprüye yerleştirilen kameraların düzgün kayıt alamadığı sıklıkla konuşulurken bölgede zaman zaman paranormal olaylar yaşandığı ve bu olaylar sırasında bir keresinde kameralara da yansıyacak şekilde hiçbir şeye benzetilemeyen büyük kürelerin dahi görüldüğü söylendi. 

ÇAREYİ KÖPRÜYÜ KULLANIMA KAPATMAKTA BULDULAR

Haberin Devamı

'Ağlayan bebek köprüleri' arasındaki en tuhaf hikâyeye sahip son köprü de yine Ohio'da bulunan Crystal Springs Köprüsü. 1900'lü yılların başında yaşandığı konuşulan hikâyeye göre, bir akşam vakti eşini ve yeni doğan bebeğini köprüye götüren adam, eşini öldürüp cansız bedeni köprünün tepesine bağladı, çocuğunu ise köprünün altındaki Tuscarawas Nehri'ne götürüp boğdu. Yaptıkları bunlarla sınırlı kalmayan adam daha sonra köprüye kendini asarak hayatına son verdi.

Hikâyenin zaman içinde kulaktan kulağa iyice yayılmasından sonra bölgedekilerin tedirginliği artınca yetkililer çareyi köprüyü yıkmakta ve yeniden inşa etmekte buldu. Ancak yeni inşa edilen köprüde de benzer paranormal olaylar ve tuhaflıklar yaşandığına dair inanışın devam etmesi üzerine yetkililer bu kez de çareyi köprüyü kullanıma kapatmakta buldu. Yetkililerin 'önlem'lerine rağmen köprüden geçenler günümüzde dahi ağlayan bebek sesi duyduklarına dair paylaşımlarda bulunmaya devam ediyor.