Dünya İlk kez iki beyaz katil balina görüldü

İlk kez iki beyaz katil balina görüldü

28.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Japonya kıyılarında ilk kez iki beyaz katil balinanın birlikte görüldüğü açıklandı.

İlk kez iki beyaz katil balina görüldü

Ülkenin kuzeyindeki Hokkaido ve Kunaşir adaları arasındaki Kunashirskiy Boğazı’nda bir balina izleme turu sırasında görülen iki beyaz katil balina, balina gözlemcileri tarafından fotoğraflandı.

Haberin Devamı

Gojiraiwa-Kanko tur şirketinin bir çalışanı olan Mai, balinalardan birinin biraz daha koyu renkli ve daha yaşlı olduğunu, daha genç olan diğerinin sırtındaysa çizikler bulunduğunu söyledi.

Beyaz katil balinanın son derece nadir görüldüğü belirtilirken, söz konusu balinaların “albino”ya değil, bir miktar deri pigmentinin bulunduğu “lösizm”e sahip olduğu düşünülüyor.

İlk kez iki beyaz katil balina görüldü

Öte yandan sosyal medya üzerinden paylaşılan ve sonrasında yüz binlerce kişiye ulaşan videolara bir yenisi daha eklendi. Ömrünüzde bir kez görebileceğiniz anlara sahne olan video kaydı kısa süre içinde viral hale gelmeyi başardı.

160 KİLOLUK MERSİN BALIĞI VİRAL OLDU

Kanada'da su yüzeyine fırlayan 160 kiloluk mersin balığının görüntüleri viral oldu. Britanya Kolumbiyası eyaletinde balıkçılık turları düzenleyen bir rehberin eşliğinde oltayla balık avlamaya çıkan grup, hiç beklemediği bir görüntüyle karşılaştı.

Haberin Devamı

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, The Yves Bisson Sturgeon Co adlı balıkçılık turu şirketine ait tekne, 16 Temmuz'da Fraser Nehri'ndeyken yaşananlar bir yolcunun kamerasına takıldı.

YAKLAŞIK 50 YAŞINDA 160 KİLO

TikTok'a 17 Temmuz'da yüklenen videoda, yolculardan birinin oltasına bir balık takıldığı, yandaki bir başka yolcunun da oltayı çekmesini söylediği görülüyor.

Bu sırada aniden dev bir mersin balığı su yüzeyine fırlayarak teknedekileri şaşkınlığa uğratıyor.

İlk kez iki beyaz katil balina görüldü

Firmanın Instagram sayfasında da paylaştığı video sosyal medyada viral oldu ve yüz binlerce kişi tarafından görüntülendi. Tur operatörü Yves Bisson, balığın muhtemelen yaklaşık 50 yaşında ve 160 kilo olduğunu söyledi.

"Ömrünüzde bir kez görebileceğiniz bir balık" diyen Bisson, mersin balığını ölçümlerini yaptıktan sonra etiketleyerek denize geri bıraktıklarını söyledi.