Dünya Bedava un izdihamı! Ortalık karıştı çok sayıda ölü ve yaralı var

Bedava un izdihamı! Ortalık karıştı çok sayıda ölü ve yaralı var

28.03.2023 - 12:13 | Son Güncellenme:

Pakistan'da hükümetin dağıttığı bedava un sırasında çıkan izdiham çıkması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Pakistan, tarihinin en kötü gıda kriziyle mücadele ediyor. Ülkede hükümetin ücretsiz un dağıtımı birçok bölgede izdihama neden oldu. Pakistan'ın Pencap eyaletindeki Kasur ve Khairpur şehirlerindeki un dağıtımı sırasında çıkan izdiham sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Böylece, hafta boyunca un dağıtımı sırasında yaşanan izdihamlarda ise hayatını kaybeden sayısı 5'e yükselirken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Bedava un izdihamı Ortalık karıştı çok sayıda ölü ve yaralı var

1 PAKET 3 BİN BİRİM

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, insanların un kamyonlarının üzerine çıktığı ve un almak için kavga ettikleri görüldü.
Pakistan'da un fiyatları paket başına 3 bin Pakistan rupisine ( 697 lira)  kadar yükseldi.

PAKİSTAN'DA GIDA ENFLASYONU

Nakit sıkıntısı çeken Pakistan'da yıllık gıda enflasyonu Şubat ayında kentsel alanlarda yüzde 41,9'a ve kırsal alanlarda yüzde 47'ye yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakamlar sırasıyla yüzde 14,3 ve yüzde 14,6 olarak kayıtlara geçmişti.

Bu verilere göre kırsal kesimde yaşayan bir aile, Şubat 2022'de 10.000 Pakistan rupisine satın aldıkları gıda miktarının aynısını satın almak için Şubat 2023'te 14.700 rupi harcamak zorunda kaldı.