Dünya İngiliz basını Sunak ve Meloni'yi yazdı: Yakın bir bağ kurdular

İngiliz basını Sunak ve Meloni'yi yazdı: Yakın bir bağ kurdular

13.07.2023 - 11:20 | Son Güncellenme:

NATO zirvesi kapsamında bir araya gelen Rishi Sunak ve Giorgia Meloni'nin birbirlerine yönelik samimi tavrını İngiliz basını haberleştirdi.

İngiliz basını Sunak ve Meloniyi yazdı: Yakın bir bağ kurdular

2022 yılında göreve gelen aşırı sağcı Giorgia Meloni ülkenin ilk kadın başbakanı olarak tarihe geçti. Meloni’nin bakanlar kurulunun yaş ortalaması da 60. Böylece bu hükümet, bugüne kadar kurulan en yaşlı hükümetlerden biri oldu. Yeni hükümette, iktidar partilerinin milliyetçi, muhafazakar yapılarını yansıtan yeni bakanlıklar da var.

Haberin Devamı

'YAKIN BİR BAĞ KURMUŞ GÖRÜNÜYOR'

İngiltere'nin göçmen Başbakanı Rishi Sunak ise geçtiğimiz yıl görevde çok kısa bir süre kalan Liz Truss'dan sonra geldi. Neredeyse bir milyarder olan Sunak ve Meloni'nin Vilnius'ta gerçekleştirilen NATO zirvesindeki kareleri ise İngiliz basınında gündem oldu.

Daily Mail'de yer alan haberde 'Geçmişte İngiltere ve ABD'nin özel bir ilişkisi olmuş olabilir, ancak Rishi Sunak, NATO zirvesinde İtalyan Giorgia Meloni ile yakın bir bağ kurmuş görünüyor' ifadesi kullanıldı.

KAHKAHAYA BOĞULDU

İlk gün Meloni, Sunak'a telefonundan bir şey gösterirken objektife yansıdı, İngiliz Başbakan o anlarda kameraya kahkaha atarken yakalandı. İkilinin ilk günkü samimiyeti dikkat çekerken zirvenin ikinci gününde de benzer görüntüler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sunak, dün akşam Meloni'nin telefonunu işaret ederken ve ekranında bir şeyler paylaşmaya hevesli görünürken yine gülerken fotoğraflandı. Başbakan ve Meloni'nin dün geceki eğlencesinin nedeni henüz açıklanmadı.

AVUSTRALYALI MESLEKTAŞIYLA BENZER KARELER

Öte yandan Sunak'ın NATO zirvesinde dünya lideriyle paylaştığı tek kahkaha Meloni ile yaptığı şakalar değildi. Rishi Sunak, Salı günü erken saatlerde, Avustralyalı mevkidaşı Anthony Albanese ile yaptığı görüşmelerde de kameralar kahkaha atarken yakalandı.