Dünya Irkçı liderden skandal Türkiye çağrısı! Seçim sonuçları rahatsız etti

Irkçı liderden skandal Türkiye çağrısı! Seçim sonuçları rahatsız etti

29.05.2023 - 17:32 | Son Güncellenme:

Hollanda Özgürlük Partisi'nin ırkçı başkanı Geert Wilders, 28 Mayıs seçim sonuçları sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada Hollanda'da yaşayan Türkleri hedef aldı.

Irkçı liderden skandal Türkiye çağrısı Seçim sonuçları rahatsız etti

28 Mayıs seçimlerini dünya yakından takip ederken Hollanda Özgürlük Partisi başkanı Geert Wilders'dan skandal niteliğinde açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

Irkçı siyasetçi olarak bilinen ve geçmiş dönemler de de sık sık Türkiye aleyhine açıklamalarda bulunan Wilders, seçimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanması üzerine Twitter hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı:

'Hollanda'da Erdoğan'a oy veren tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye'ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle'

Irkçı liderden skandal Türkiye çağrısı Seçim sonuçları rahatsız etti

BAŞBAKANLIK TEPKİ GÖSTERDİ

Wilders'ın bu açıklamaları Hollanda basınında da geniş yer buldu ve tepki çekti. Hollanda'nın ikinci büyük partisi olan Demokratlar 66 Partisinin başkanı Sigrid Kaag'da Wilders'a tepki gösterdi.

Sigrid söz konusu gelişmeyle ilgili 'Artık Geert Wilders ile konuşmuyorum. Sosyal medyadaki ifadelerinde çizgiyi aştığını düşünüyorum' dedi ve ekledi:

'Wilders'ın radikalleştiğini düşünüyorum. Çok ileri gidiyor, bu artık siyaset değil. Bence bu onun iş modeli haline geldi'

Irkçı liderden skandal Türkiye çağrısı Seçim sonuçları rahatsız etti

'TÜRKLERİN ÇIKARLARI İÇİN ÇALIŞIYORLAR'

Geert Wilders'ın skandalları bununla sınırlı değil. 4 sene önce çifte vatandaşların oy kullanmasını ve siyaset yapmasının yasaklanmasını isteyen Wilders, o dönem Hollanda'da yaşayan Türkleri hedef alıp 'Burada olma nedenleri vatandaş olmaları. Herkes biliyor, onlar Türklerin çıkarları için çalışıyor' dedi.

Haberin Devamı

Irkçı liderden skandal Türkiye çağrısı Seçim sonuçları rahatsız etti

15 TEMMUZ DETAYI

Öte yandan Wilders, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişimi sırasında terör örgütünü destekler nitelikte çağrılarda bulundu. 'Türkiye NATO'dan çıkarılsın, Türklere vize verilmesin' diyen Wilders, '15 Temmuz'un başarısız olmasına üzüldüm' ifadesini de kullanmıştı.

REZALETİN SONU YOK

Wilders 2020 yılında yaptığı bir başka açıklamada ise Kurban bayramının yasaklanmasını talep etmiş ve konuyla ilgili şöyle demişti:

'İslam'ı durdurun. Ramazan'ı durdurun. İslam bizim tarihimizde, kültürümüzde ve geleceğimizde yok. İslam, Hollanda'ya ait değil'