Dünya İsrail askerinden CNN TÜRK'ün yayında kullandığı haritaya inceleme! Kudüs ayrıntısı dikkat çekti

İsrail askerinden CNN TÜRK'ün yayında kullandığı haritaya inceleme! Kudüs ayrıntısı dikkat çekti

10.12.2023 - 15:46 | Son Güncellenme:

CNN TÜRK ekibinin yayında kallandığını haritayı İsrail askerleri inceledi. Sorgulandıklarını anlatan CNN TÜRK muhabiri Çağdaş Evren Şenlik, İsrail askerinin haritada 'Kudüs' isminin neden yazdığını da sorduğunu ifade etti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 65 gündür sürüyor. Can kaybının 17 bin 700’e, yaralı sayısının ise 48 bin 780’e yükseldiği bölgede İsrail ordusu sivil yerleşim yerlerini hedef almaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir eve düzenlenen hava saldırısında en az 10 Filistinli hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı. Enkaz altında kalanların sayısına dair ise bilgi verilmedi.

İSRAİL ASKERİ, CNN TÜRK EKİBİNİN HARİTASINI İNCELEMEYE ALDI

Öte yandan bölgeden haberleri aktaran CNN TÜRK muhabiri Çağdaş Evren Şenlik, yayında kullandığı haritanın İsrail askerleri tarafından incelendiğini söyledi. 

Yaşananları anlatan CNN TÜRK muhabiri Çağdaş Evren Şenlik şu değerlendirmeleri yaptı; Yayını gerçekleştirdiğimiz bu noktada bir sonraki yayını bekliyorduk ki biz zaten günlerdir bu görmüş olduğunuz harita üzerinden yayınlar yapıyoruz.

Yine yayını beklerken İsrail askeri bu bölgeye geldi ve bir anda haritayı incelemeye başladı.

Haberin Devamı

İsrail askerinden CNN TÜRKün yayında kullandığı haritaya inceleme Kudüs ayrıntısı dikkat çekti

Haritayı inceleyen İsrail askerleri daha sonra fotoğraf çekmeye başladı. Ardından kameraman Halil Kahraman ile beni çağırdılar. Neden bu harita ile burada yayın yaptığımızı soguladılar. Biz de durumu anlattık. Nereden geldiğimizi ve neden bu harita ile yayın yaptığımızı anlattık.

İSRAİL ASKERİNDEN 'NEDEN KUDÜS YAZIYOR?' SORUSU

Bu haritayı nerede bastırdığımızı sordular ve üzerinde neler yazdığını da öğrenmek istediler. Biz de anlattık. Hatta farklı bir noktaya da takıldılar.

İsrail askerinden CNN TÜRKün yayında kullandığı haritaya inceleme Kudüs ayrıntısı dikkat çekti

Neden 'Jerusalem' değil de 'Kudüs' yazıyor sorusunu bile yönelttiler ve bu noktada haritanın fotoğraflarını, videolarını çektiler. Sadece bununla da sınırlı değil. Haritayı bana tutturarak benim de fotoğrafımı çektiler. Neden bunu yaptığımızı sorduğumuzda da henüz bir cevap alamadık. Ardından da buradan ayrıldılar.

Sadece sınır bölgesinde de değil Kudüs merkezde de buna benzer sorgulamalara denk geliyoruz. Ama bu biraz bizi şaşırttı ki zaten haritanın üzerinde herkesin bildiği şeyler yazıyor. Lokasyonlar var, bir harita hazırlamışız. İlk defa yapmıyoruz. Buraya biz 'Gazeteciler Tepesi' diyoruz. Genellikle Türk basını bu noktada yayınlar gerçekleştiriyor. Buraya zaman zaman İsrail askerinin gelip görüntü aldığına da denk gelmiştik. Ama ilk defa böyle bir sorgulamaya denk geldiğimizi de ifade edelim.

Yazarlar