Dünya İsrail-Hamas çatışmasında sıcak gelişme! Biden İsrail'e gidiyor

İsrail-Hamas çatışmasında sıcak gelişme! Biden İsrail'e gidiyor

17.10.2023 - 04:19 | Son Güncellenme:

İsrail ile Hamas arasında 11 gündür devam eden çatışmalar devam ederken ABD Başkanı Joe Biden'dan kritik bir hamle geldi. Biden, İsrail'i ziyaret edecek.

İsrail-Hamas çatışmasında sıcak gelişme Biden İsraile gidiyor

Dünyanın büyük merakla takip ettiği İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 11. güne girdi. Çatışmaların ilk gününden itibaren İsrail'e desteğini esirgemeyen ABD Başkanı Biden, bölgeyi ziyaret edecek. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Biden'ın çarşamba günü İsrail'i ziyaret edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Açıklama ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesi ile yapılan yedi buçuk saatlik toplantının ardından Tel Aviv'de düzenlenen bir basın toplantısında geldi.

Biden'ın "İsrail, bölge ve dünya için kritik bir zamanda" bu ülkeye gideceğini dile getiren Blinken, ABD'nin Hamas'ın saldırıları karşısında İsrail ile dayanışma mesajı vereceğini söyledi.

Blinken, Biden'ın, mevcut krizden istifade ederek İsrail'e saldırmak isteyebilecek üçüncü aktörlere bunu yapmamaları yönündeki mesajını yineleyeceğini kaydetti.

Biden'ın ayrıca Hamas tarafından alıkonulan rehinelerin serbest bırakılması için İsrail ile yakın koordinasyon içinde olacağını ifade eden Blinken, ABD Başkanı'nın ziyareti kapsamında ayrıca İsrail'in savaş hedefleri ve stratejisi hakkında kapsamlı bir brifing alacağını aktardı.

Haberin Devamı

BIDEN, ORTADAOĞU ÜLKELERİNİN LİDERLERİYLE DE GÖRÜŞECEK

Daha sonra da Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, Biden'ın İsrail temaslarından sonra Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mısır Lideri Abdülfettah Sisi ve Filistin Lideri Mahmud Abbas'la görüşeceğini belirtti.