Dünya İsrail Lübnan’ı vurdu

İsrail Lübnan’ı vurdu

15.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazze’de savaş devam ederken, İsrail-Lübnan sınırı yine hareketlendi. Hizbullah’ın saldırısı sonrası İsrail ordusu Lübnan’a yönelik yoğun bir misilleme gerçekleştirdi.

İsrail Lübnan’ı vurdu

İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı başlattığı savaş devam ederken, kuzey sınırında Hizbullah ile yaşanan çatışmalar da sürüyor. Son olarak İsrail, Lübnan’dan atılan roketlerle bir vatandaşının hayatını kaybetmesi sonrası yoğun bir misilleme saldırısına başladı.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, savaş uçaklarının “Lübnan’da bir dizi saldırıya başladığını” duyururken, saldırılarda Lübnan’da 4 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, salı günü yaptığı açıklamada, Lübnan’ın güneyinden açılan ateşin “Gazze’ye yönelik saldırılar durduğunda ve grubun Filistinli müttefiki Hamas ile ezeli düşmanı İsrail arasında ateşkes sağlandığında” sona ereceğini söyledi.

Görüşmeler sürüyor

Öte yandan Gazze’de bir ateşkes sağlanmasına yönelik görüşmeler Mısır’ın başkenti Kahire’de devam ediyor. Hamas heyetinin Mısır ve Katarlı arabulucularla görüşmek üzere dün Kahire’de bulunduğu öğrenildi. İsrail heyeti ise geri döndü.

Mısır medyası görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini ve 3 gün daha devam edeceği duyurdu. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin CIA Direktörü William Burns ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad es-Sani ile gerçekleştirdiği görüşmelerde ateşkes, esirlerin serbest bırakılması ve yardımların ulaştırılması konuları ele alındı.

Haberin Devamı

İsrail medya kuruluşu Walla, ismi açıklanmayan ABD’li ve İsrailli yetkililere atıfta bulunarak, Hamas’ın Gazze’de tuttuğu esirler karşılığında serbest bırakmak istediği Filistinli tutuklu sayısının, devam eden müzakerelerdeki “ana boşluk” olduğunu bildirdi. Öte yandan Sky News kanalının Filistinli bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Hamas yönetimi, Filistin’de bir birlik hükümetine olumlu bakıyor ve bu konuda Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bildirimde bulundu.

İsrail Lübnan’ı vurdu

Refah’tan kaçış var

Gazze’nin güneyindeki Refah’ta, İsrail’in olası kara harekatının gölgesinde yaşayan Filistinlilerin bir kısmının tekrar kuzey bölgelere yöneldiği öğrenildi. İsrail’in Hamas’a yönelik saldırıları sırasında yüzbinlerce Filistinli, Refah’a sığınmıştı.