Dünya İsrail saldırılarına ara vermiyor! Gazze'de bir hastane daha hizmet dışı kaldı

İsrail saldırılarına ara vermiyor! Gazze'de bir hastane daha hizmet dışı kaldı

26.03.2024 - 18:48 | Son Güncellenme:

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Al-Amal Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarını ve yaralıları zorla tahliye ettiği ve hastanenin girişlerinin kapatılması sonucu hizmet dışı kaldığı bildirildi. ABD'den dikkat çeken Refah açıklaması geldi.

İsrail saldırılarına ara vermiyor Gazzede bir hastane daha hizmet dışı kaldı

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki hastaneleri hedef almaya devam ediyor. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus'taki kentindeki Al-Amal Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarını ve yaralıları zorla tahliye ettiği ve hastanenin girişlerinin kapatılması sonucu hizmet dışı kaldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Uluslararası toplumun hastane için gerekli korumayı sağlayamadığını vurgulanan açıklamada, hastanenin 40 günden fazla bir süredir kuşatma altında olduğu ve bu sürede birkaç kez saldırıya uğradığı ifade edildi.

Öte yandan İsrail güçlerinin dün Al-Amal Hastanesi'ne düzenlediğini saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı.

Gazze’ye havadan yardım faciaya dönüştü: 12 Filistinli boğuldu, 6 Filistinli ezildi

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, bölgeye havadan bırakılan yardımların bazılarının denize düştüğü, yardımlara ulaşmak isteyen 12 Filistinlinin boğularak hayatını kaybettiği, 6 Filistinlinin ise farklı noktalarda çıkan izdiham sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Bölgeye havadan yardım operasyonlarının durdurulması istendi. İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybı ise 32 bin 414’e yükseldi.

Haberin Devamı

İsrail saldırılarına ara vermiyor Gazzede bir hastane daha hizmet dışı kaldı

Gazze’ye farklı ülkeler tarafından havadan yapılan insani yardım operasyonları faciaya yol açtı. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, havadan bırakılan yardımların bazılarının denize düştüğü, yardımlara ulaşmak isteyen 12 Filistinlinin boğularak hayatını kaybettiği ifade edildi. Yardımların düştüğü farklı noktalarda ise izdiham çıktığı, 6 Filistinlinin yaşamını yitirdiği aktarıldı. Havadan yardım yapan tüm ülkelerin tehlike konusunda daha önce uyarıldığı belirtilerek, “Havadan yardım operasyonlarına son verilmesi çağrısında bulunuyor, açlık ve kıtlıkla karşı karşıya kalan Filistin halkımıza insani yardım ulaştırılması için kara geçişlerinin derhal açılmasını talep ediyoruz” denildi.

ABD'den Refah açıklaması

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 172 gündür devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine yönelik planladığı askeri harekata değinerek, harekatın Refah üzerinden Gazze Şeridi’ne giren insani yardım akışına zarar vereceğini aktardı. Miller, "Bu tür bir operasyonun İsrail'in ulusal güvenliğine zarar vereceğine inanıyoruz. İsrail'i dünyada daha da yalnız bırakacaktır. İsrail'i uzun zamandır ortakları olan ülkelerden ayıracaktır. Bu tür bir operasyonun İsrail'in çıkarına olmadığını açıkça ifade ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ABD, Gazze’ye havadan yardım indirmeye devam edecek

Beyaz Saray, Gazze Şeridi’ne son can kayıplarına rağmen havadan yardım indirmeye devam edileceğini açıkladı.

Gazze Şeridi’ne havadan yapılan yardımlar sonucu 18 kişi hayatını kaybetmesinin ardından Beyaz Saray, Gazze Şeridi’ne havadan yardım indirmeye devam edeceklerini açıkladı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, "Havadan yardım, Gazze'deki Filistinlilere umutsuzca ihtiyaç duydukları yardımı sağlamaya yardımcı olduğumuz birçok yoldan biridir ve bunu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Saldırılarda can kaybı 32 bin 414’e yükseldi

İsrail ordusu, 172 gündür Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne son 24 saatte 8 saldırı gerçekleştirdiği, 81 kişinin hayatını kaybettiği, 93 kişinin de yaralandığı bildirildi. Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 32 bin 414’e, yaralı sayısının ise 74 bin 787'ye yükseldiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada ise 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'nde öldürülen öğrenci sayısının ise 5 bin 826'ya, yaralananların sayısının ise 9 bin 570'e ulaştığı belirtildi.