Dünya İsrail’e Refah için baskı

İsrail’e Refah için baskı

15.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı başlattığı savaş sürerken, bir milyonun üzerinde sivilin sığındığı Refah kentine yönelik olası bir İsrail operasyonunu önlemek adın uluslararası baskı artıyor. Refah’ta geniş çaplı bir operasyonun felaket getireceği ifade edilirken, ABD’nin de bu konuda İsrail’e baskı yaptığı öğrenildi.

İsrail’e Refah için baskı

Politico’nun haberine göre, ABD’li yetkililer İsrailli mevkidaşlarına, Joe Biden yönetiminin, Refah’ta sadece üst düzey Hamas hedeflerine yönelik, kısıtlı bir operasyon olması durumunda destekleyeceği açıkladı. ABD, İsrail ordusunun Refah’ta geniş çaplı saldırı düzenlemesi istemiyor. Haaretz gazetesi de bu gelişmeyi “ABD, İsrail’in Refah’ı işgal etmemesi halinde Hamas liderlerine karşı İsrail saldırısını destekleyecek” manşetiyle verdi. Bununla birlikte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah konusunda oluşan uluslararası baskıya karşı çıktı. Netanyahu, “Refah’a gireceğiz, ve Hamas’ı yok etme hedefimizi gerçekleştireceğiz” derken, bu şekilde İsrail halkına güvenlik sağlayacaklarını öne sürdü.

Haberin Devamı

Yeni Başbakan Muhammed Mustafa

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçtiğimiz ay görevinden istifa eden Filistin Başbakanı Muhammad İştiyye’nin yerine Muhammed Mustafa’yı atadı. Mustafa, Abbas’ın kıdemli ekonomi danışmanı olarak görev yapıyordu.

Havai fişek atan çocuk öldürüldü!

İsrail’e Refah için baskı

Doğu Kudüs’te gerçekleşen bir olayda, 12 yaşındaki Rami Hamdan Al-Halhouli isimli çocuğun, havai fişek atması sonrası İsrail polisi tarafından vurularak öldürüldüğü ifade ediliyor. BBC’nin haberleştirdiği olayda, evinin önünde oynayan çocuğun İsrail polisinin bulunduğu yöne doğru bir havai fişek attığı ve daha sonra polis tarafından kalbinden vurularak öldürüldüğü belirtiliyor. Olay anını gösteren videoda, havai fişek daha havalanmadan Rami’nin, uzaktaki sınır polisinin açtığı bir el ateşin ardından yere düştüğü görülüyor.