Dünya İsrailli yetkilinin yalanı patladı! 'Hamas'ın tünellerine intihar köpekleri'

İsrailli yetkilinin yalanı patladı! 'Hamas'ın tünellerine intihar köpekleri'

08.11.2023 - 13:52 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü, ordunun tatbikatını Hamas'a yönelik bir operasyonmuş gibi X hesabından yayınladı. Görüntülerde İsrail ordusunun tünellere karşı yeni bir taktik geliştirdiği görüldü.

Hamas'ın Cumartesi günü İsrail'in güneyine saldırması dünyada şok etkisi yarattı. Teller, bariyerler, engellerin olduğu sınırda 7/24 havadan da gözetleme yapan İsrail ordusuna rağmen Hamas kuvvetleri İsrail'e girmeyi başardı. 50 yıl sonra resmi olarak savaş ilan eden İsrail ise batılı ülkelerin de desteğiyle Hamas'ı geri püskürttü. Ülkenin güneyinde kontrolü sağlayan İsrail bir aydır hem havadan hem de karadan Gazze'ye saldırılar düzenliyor. Bu süreçte 10 binin üzerinde insan yaşamını yitirirken ölenlerin büyük bir çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Haberin Devamı

'GAZZE METROSU'

2.3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'nin altı adeta bir yer altı şehri gibi. Yoğun tünel ağı Mısır'dan İsrail'e uzanırken bu tünellerde Hamas kuvvetleri silah, operasyon ve lojistik faaliyetlerini yapıyor. Bazı tüneller yerin 40 metre altına kadar uzanırken Hamas kuvvetleri olası bir kara harekatında burada hızlıca konum değiştirip İsrail'i zor durumda bırakabilir. France24'e göre İsrail son olarak bu tünelleri 2021 yılında bombaladı ancak hala gizli kalan yerlerin olması yüksek bir ihtimal.

İsrailli yetkilinin yalanı patladı Hamasın tünellerine intihar köpekleri

HAMAS'IN TÜNELLERİNE İNTİAR KÖPEKLERİ 

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sözcüsü Ofir Gendelman 23 saniyelik bir görüntü paylaştı. Videoda Hamas'ın kazdığı tünellerde ilerleyen özel eğitimli ve bomba taşıyan köpeklerin karanlığın arasında hedeflerine saldırıya geçtiği görüldü. Gendelman bu videoyu İsrail'in Hamas'a yönelik yaptığı bir operasyon gibi servis etse de gerçek başka çıktı.

Haberin Devamı

İngiliz The Sun gazetesinde çıkan haberlerde bu görüntülerin bir tatbikat olduğu belirtildi. Bağımsız kaynaklar şimdiye kadar çatışmalarda İsrail ordusunun özel eğitimli köpekleri kullandığını doğrulamadı.

İsrailli yetkilinin yalanı patladı Hamasın tünellerine intihar köpekleri

CNN TÜRK YAYININDA İNCELENDİ

Öte yandan CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün programına konuk olan Akademisyen Dr. Eray Güçlüer yayınlanan görüntülere dair şöyle dedi:

'İkinci Dünya Savaşı'nda Almanların köpekleri bu tarz saldırılarda kullandığı biliniyor. Şu an İsrail'in kullanıp kullanmadığı henüz net olmasa da kullanma ihtimali var. Teorik olarak uygun bir saldırı biçimi ama bu video bir eğitim videosu. Daha önce yunusların ve fokların bile sırtlarına bomba bağlanarak saldırılar gerçekleştirildiği biliniyor. Bu arada Hamas'ın da benzer saldırı biçimlerini kullanma ihtimali var ama paylaşılan bu görüntüler büyük olasılıkla eğitim videosu. Köpeğin saldırdığı kişinin kolundaki koruma süngeri de görüntünün gerçek olmadığını bize gösteriyor'