Dünya Kim, kızı ile görüntülendi

Kim, kızı ile görüntülendi

20.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore lideri Kim, ilk defa kızı ile kameraların karşısına geçti. Kim ve kızının balistik füze denemesinde çekilen fotoğrafları büyük dikkat çekti.

Kim, kızı ile görüntülendi

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ilk kez kızı ile birlikte görüntü verdi. İsminin Kim Ju-ae olduğuna inanılan küçük kız, ülkenin lideri olan babası ile birlikte balistik füze fırlatma tesisini gezdi. Kuzey Kore haber ajansı KCNA, denemeye ilişkin yayımladığı haberde, Kim ile adı açıklanmayan çocuğun, başkent Pyongyang’daki havaalanında kurulan füze platformu çevresinde görüldüğü fotoğraflara yer verdi. “Hwasong-17” füzesinin fırlatışını gösteren fotoğraflarda Kim’in, 12-13 yaşlarındaki beyaz montlu bir kız çocuğunun elinden tuttuğu görülüyor. İkili, füze platformunun önünde yürüyor ve pistte dolaşıyor.

Haberin Devamı

Çocuğun ismi resmen açıklanmadı ancak ABD’li basketbolcu Dennis Rodman, 2013 yılında ülkeye yaptığı ziyaretin ardından İngiliz Guardian gazetesiyle yaptığı söyleşide Kim ile eşi Ri Sol Ju’nun “Ju-ae” adında bir bebeği olduğu bilgisini paylaşmıştı. Kuzey Kore devlet medyası, Kim ile Ri’nin evliliğini Temmuz 2012’de kamuoyuna duyurmuştu. Güney Kore istihbaratı, evlilik töreninin aslında üç yıl önce yapıldığını ancak açıklanmadığını ülke makamlarıyla paylaşmıştı.

Düşmanlara ‘karşılık’

Öte yandan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un, deneme sonrası yaptığı açıklamalar da dikkat çekti. Kim, kıtalararası balistik füze (ICBM) denemesi yaptığını doğrulayarak, ‘düşmanları’ ülkesine tehdit oluşturmaya devam ederse nükleer silahla karşılık verileceğini bildirdi. Kim, “Eğer düşmanlar sık sık nükleer saldırı araçları kullanarak Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne tehdit oluşturmaya devam ederse, partimiz ve hükümetimiz nükleer silahlarla topyekun bir şekilde karşılık verecek” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, önceki gün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin doğu yönüne yerel saatle 10.18’de kıtalararası balistik füze fırlattığını duyurmuştu. Japonya Savunma Bakanlığı da yerel saatle 11.23’te, füzenin Japon ulusal münhasır bölgesi içine düştüğünün tahmin edildiğini açıklamıştı.