Dünya Kırım yine patlamalarla sarsıldı! Cephanelik havaya uçtu

Kırım yine patlamalarla sarsıldı! Cephanelik havaya uçtu

22.07.2023 - 17:26 | Son Güncellenme:

Ukraynalılar insansız hava araçlarıyla Rus işgali altındaki yarımadada bir cephaneliği hedef aldı. Kırım'daki demiryolu trafiği durduruldu, geniş çaplı tahliye emri verildi.

Kırım yine patlamalarla sarsıldı Cephanelik havaya uçtu

Rusya tarafından 2014 yılında el konulan Ukrayna toprağı Kırım Yarımadası, bugün bir kez daha patlamalarla sarsıldı.

Haberin Devamı

Hafta başında Kırım ile Rus ana karasını birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nü deniz üstünde ilerleyen insansız hava aracıyla vuran Ukraynalılar, yine Rus ordusuna ait bir cephaneliği hedef aldı.

Agence France-Presse (AFP) haber ajansı, Rusya açısından sembolik önemi büyük olan Kerç Köprüsü'nün vurulmasından yalnızca beş gün sonra Ukraynalıların yine silahlı insansız hava aracıyla cephaneliği imha ettiğini bildiriyor.

Rusya'nın Kırım'a atadığı işgal valisi Sergey Aksyonov, Ukrayna'ya ait silahlı insansız hava aracının Krasnogvardeisky bölgesindeki cephaneliği havaya uçurduğunu söyledi.

Yarımadadaki tren seferlerinin iptaline yol açan patlama nedeniyle tahliye emri verildi. Yerel yetkililer, cephaneliğin beş kilometre çevresinde yaşayan herkesin evlerini terk etmesini istedi.

Haberin Devamı

Yanı sıra, Kerç Köprüsü'ndeki trafik de öğle saatlerinde durduruldu. Köprüdeki araç geçişi sabah saatlerinde de bir saat engellendi. Kerç Köprüsü'nde trafiğin neden durdurulduğu bilinmiyor.

Kırım Yarımadası'ndaki bir başka Rus cephaneliği, Ukraynalılar tarafından Çarşamba günü aynı taktikle infilak ettirilmişti.

Yaz mevsimi başından bu yana ilan ettikleri karşı taarruzla Rus işgalcilerin savunma hatlarını yarmayı deneyen Ukraynalılar, son haftalarda Kırım'ı daha fazla hedef alıyor.

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, daha önce dile getirdiği görüşünü yineledi ve Cuma günü "Amacımız Kırım'ı geri almak" dedi.