Dünya ‘Kıyamet’ hazırlığı! Alp Dağları'nda özel sığınak

‘Kıyamet’ hazırlığı! Alp Dağları'nda özel sığınak

24.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nükleer bir savaşta her şey yok olabilir! Buna karşı süper diskler, insanlığa ait bilgileri 60 milyon mikroskobik sayfada saklayacak. Disklerin korunması için Alp Dağları’nın içindeki özel sığınak kullanılıyor.

‘Kıyamet’ hazırlığı Alp Dağlarında özel sığınak

Dünya diken üstünde! Rusya - Ukrayna savaşı sürüyor. Ortadoğu’daki çatışmalar bu gidişle hiç bitmeyecek. En büyük endişe ise Rusya’nın bir Avrupa ülkesine saldırmasıyla 3. Dünya Savaşı’nın çıkması ve nükleer çatışmaların gerçekleşmesi ihtimali. Bir nükleer savaşın da insanlığa ait tüm bilgiyi yok etme riski var. Tüm bilgiler kaybolursa da dünya, mağara devrine dönecek. İşte bunu önleyebilmek ve insanlığa ait tüm bilgileri saklayabilmek için teknoloji kullanılıyor.

Haberin Devamı

KİMSE UÇURAMAZ

Bu konuda Global Knowledge Vault (Küresel Bilgi Kasası) adlı projeyi, ABD merkezli Arch Mission Foundation (Arch Misyon Vakfı) gerçekleştiriyor. Proje kapsamında insanlığa ait 60 milyon mikroskobik sayfalık bilgi, süper hafızalı disklerde toplanıyor. Bu diskler de İsviçre’nin Alp Dağları’ndaki bir sığınakta saklanıyor.

Özel bir davetle söz konusu alana giden İngiliz “The Sun” gazetesi muhabiri, sığınağın içinde yeraltı tünelleri, laboratuvarlar ve minyatür demiryolu bulunduğunu yazdı. Disklerin sığınaktaki Hagerbach galerisinde saklandığı belirtilirken, vakıf başkanı Nova Spivack, “Dünyada jeolojik felaket, kozmik enerji patlaması, nükleer savaş, biyo kıyamet yaşanırsa bu diskler bizim sigorta poliçemiz olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Kıyamet’ hazırlığı Alp Dağlarında özel sığınak

 SÜPER DİSKLER UZAY YOLCUSU

Süper hafızaya sahip söz konusu kuvars diskler, İngiltere’deki Southampton Üniversitesi’nin Optoelektronik Laboratuvarı’nda tasarlandı. Diskleri yaratan teknolojiyi Prof. Peter Kazansky geliştirdi.

Kazansky, “Süpermen hafıza kristallari” denilen teknoloji için “Bin derece sıcağa bile dayanaklı. Bilgi depolaması için sonsuza kadar dayanabilir, yok edilemez. Bu diskler, insan beynine eş değer kapasiteye sahip” dedi.

Alp Dağları’ndaki diskler nano lazerle kazınmış bilgileri, Vikipedia ve Rosetta dil arşivini barındırıyor.

Arch Misyon Vakfı her kıtada benzer depolar kurmayı hedefliyor.

7,5 santimlik disklerin Ay’a, Mars’a, Venüs’e ve Dünya’ya yakın asteroitlere de gönderilmesi planlanıyor.

Alpler’deki sığınağın yöneticisi Dr. Michael Kompatscher,  “Dağın 300 metre içindeyiz, sabit sıcaklığımız var” dedi.