Ekonomi ‘Enerji güvenliği temeli nükleer’

‘Enerji güvenliği temeli nükleer’

21.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın, Belçika Hükümeti’nin ev sahipliğinde düzenlediği Birinci Nükleer Enerji Zirvesi, bugün Brüksel’de toplanıyor.

‘Enerji güvenliği temeli nükleer’

AYDIN HASAN / Ankara - Dışişleri Başkanı Hakan Fidan başkanlığındaki Türk heyeti zirvede ileride hem konvansiyonel nükleer santrallerin hem küçük modüler reaktörlerin Türkiye’nin enerji güvenliğinin temel unsuru olacağını anlatacak ve Akkuyu nükleer güç santrali projesi hakkında bilgi verecek.

Haberin Devamı

4 ayrı panel olacak

Zirvede Devlet / Hükümet Başkanları oturumunun sabah saatlerinde yapılması planlandı. Öğlen, Bakanlar oturumu, öğleden sonra ise üst düzey yetkililerin katılımı ile dört ayrı panel düzenlenecek. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre; zirveye nükleer enerjiden geleneksel olarak istifade eden ülkeler ile bu alanda kapasitesini geliştirmeyi hedefleyen ve nükleer enerjiye geçecek ülkelerin Devlet ve Hükümet Başkanları davet edildi. 18 ülkeden Hükümet / Devlet Başkanı veya Yardımcısı ile AB Konseyi ve Komisyonu Başkanları, 17 ülkeden de Bakan ve kıdemli yetkililer seviyesinde katılım olması bekleniyor.