Dünya KKTC Cumhurbaşkanı Talat Washington’da

KKTC Cumhurbaşkanı Talat Washington’da

22.09.2009 - 18:02 | Son Güncellenme:

.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat Washington’da

Washington’da bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat, Washington’daki Soykırım Müzesi’ni (Holocaust Memorial Museum) gezdi.
TAK’ın haberine göre, müze sözcüsü Artur Berger, Cumhurbaşkanı Talat ve beraberindekileri müze girişinde karşılayarak genel bilgi verdi. Heyet daha sonra rehber eşliğinde müzeyi dolaştı.
Yahudi soykırımının tarihini belgeleyen, araştıran ve yorumlayan müzedeki turun sonunda ziyaretçilerin düşüncelerini yazdığı bölümde Cumhurbaşkanı Talat, “İnsanlığın bir daha böyle yıkımlar yaşamamasını diliyorum ve bunun için çalışacağım” diye yazdı.
Cumhurbaşkanı Talat’ın ve eşi Oya Talat’ın yazdıkları, diğer ziyaretçilerin olduğu gibi dijital ekrana yansıdı.
Talat, Washington temaslarını tamamlamasının ardından New York’a geçecek.
Bu arada, Cumhurbaşkanı Talat’ın eşi ve Kıbrıs Türk Kadın Dayanışma Konseyi Başkanı Oya Talat da Washington’daki Woodrow Wilson Center adlı düşünce kuruluşunda Orta Doğu Programı Direktörü olan Haleh Esfandiari ve kadın ticareti konusunda çalışmalar yapan Pardes Mahdavi ile görüştü. Wilson Center’de yapılan görüşmede, KKTC’nin Washington Temsilcisi Hilmi Akil de hazır bulundu.
Oya Talat, kadın hakları ve demokrasi konularında uzman İranlı Haleh Esfandiari ve kadın ticareti konusunda çalışmalar yapan Pardes Mahvadi’yi KKTC’ye davet etti ve onlara Kıbrıs’ta kadın hareketiyle ilgili bilgi verdi.

Yazarlar