Dünya Korku dolu sekiz gün

Korku dolu sekiz gün

02.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Korku dolu sekiz gün

Korku dolu sekiz gün


Dış Haberler Servisi

       Hava korsanlarının Hindistan'la anlaşmaya varmasının ardından önceki gün serbest bırakılan 160 yolcu ve mürettebat, sekiz gün içinde yaşadıkları dehşet dakikalarını anlattılar.
       Devlet Başkanı Atal Bihari Vajpayee ve yüzlerce kişinin katıldığı tören eşliğinde başkent Yeni Delhi'de karşılanan yolcular, bitkin hallerini gizleyemeden sevinç gösterilerine katıldı. Uçakta geçirilen korkunç dakikalar ise, rehinelerin ağzından ilk defa bu kadar ayrıntılı aktarılıyordu.
       Neelam Champa adlı yolcu, "Ben sekiz gün boyunca, ölümün ne anlama geldiğini anladım. Geri dönebileceğime inanmıyordum" diyerek yaşadıkların anlatırken diğer bir yolcu, "Herkese çok sert davranıyorlardı, gıda konusunda ise çok cimrilerdi, her gün sadece yarım portakal yiyebiliyordum" diyerek yaşadıkları dehşeti aktarıyordu. Janak Shreshta adlı Nepalli bir yolcu ise, "Uçağı kaçırdıkları zaman kalaşnikof, el bombası ve dinamitleri vardı. Ancak Afganistan'a geldikten sonra birden ellerindeki silahların çeşidi ve adedinin yükseldiğini farkettim" iddiasında bulundu.
       Ayrıca Hindistan'a dönen çoğu yolcunun Afganistan'da olduklarından bile haberleri olmadığı belirtildi. Birçok yolcunun ise, Hindistan'a dönmelerinin ardından yaşadıkları ruhi bunalım nedeniyle üzerlerindeki şoku atamadığı göze çarptı. Korsanların, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'de yaptığı yakıt ikmali sırasında cesedini teslim ettikleri Rupin Katayal adlı işadamının eşi Rachna'nın hala eşinin öldüğünü bilmediğine dikkat çekildi. Rachna'nın akrabaları, "O, korsanlar kocasını götürdüğü zaman sadece başka bir bölmeye yerleştirildiğini zannediyordu. Gerçeği ise psikolojik bakımdan hazır olduğu zaman aktaracağız" dedi.