Dünya Kuzey Kore'de yakalanan ABD askerine ne oldu? Annesi konuştu

Kuzey Kore'de yakalanan ABD askerine ne oldu? Annesi konuştu

19.07.2023 - 10:31 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore'de sınırında yakalanıp ülkeye götürülen ABD askeri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Kuzey Korede yakalanan ABD askerine ne oldu Annesi konuştu

Dün ilk olarak ABD'li bir turistin Kuzey Kore tarafından gözaltına alındığı iddiaları kısa süre sonra 'ABD askeri Kuzey Kore tarafından gözaltına alındı' başlığı ile dünyada manşet oldu. Birleşmiş Milletler'den bir yetkilinin gördüğüne göre, DMZ (Tarafsız bölge) üzerinde olan ABD askeri Kuzey Koreli yetkililer tarafından yakalandı ve ülkeye götürüldü.

Haberin Devamı

DMZ NEDİR?

DMZ bölgesi Kuzey Kore ile Güney Kore'yi birbirinden ayıran güçlendirilmiş bir yerdir. Burası kara mayınlarıyla dolu, etrafı elektrikli ve dikenli tel örgülerle çevrili ve 7 gün 24 saat kameralarla izlenen bir bölgedir. Her yıl düzinelerce insan, yoksulluk ve kıtlıktan kaçarak Kuzey Kore'den kaçmaya çalışır, ancak DMZ'deki kaçışlar son derece tehlikeli ve nadirdir.

Kuzey Korede yakalanan ABD askerine ne oldu Annesi konuştu

ABD'DEN İLK SÖZLER

Olaydan saatler sonra ise ABD tarafından açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller düzenlediği basın toplantısında, Dışişleri Bakanlığı'nın Savunma Bakanlığı ile temas halinde olduğunu belirterek, askerin "bilerek ve izinsiz olarak" Kuzey Kore'ye geçtiğini aktardı. Miller, konuyla ilgili Kuzey Kore ile temaslarının olmadığını sadece Güney Kore ile temas halinde olduklarının ifade etti.

Haberin Devamı

ANNESİ: OĞLUM YAPMAZ 

Öte yandan konuyla ilgili Travis isimli askerin annesi de konuştu. Oğlunun yasa dışı şeyler yapmayacağını belirten anne Claudine Gates,'Travis'in böyle bir şey yapacağına inanmıyorum (ajanlık)' dedi ve 'Onunla gurur duyuyorum, sadece ABD'ye geri dönmesini istiyorum' diye ekledi.

Normal şartlarda o saatte uçakta olması gereken Travis'in kontrol noktasından geçerek bilinçli olarak tarafsız bölgedeki bir tura katıldığı öne sürüldü. Bu turlar önceden BM'ye bildirildiği için Travis'in yaptıklarını önceden planladığı üzerinde duruluyor. Turdaki turistlerden bazıları ise Travis'in bölgede sık sık sesli olarak güldüğünü kaydetti.

Kuzey Korede yakalanan ABD askerine ne oldu Annesi konuştu

OTTO WARMBIER'İN HİKAYESİ

2017 Kuzey Kore'ye turist olarak giden bir ABD'li, devlete ait bir propaganda tabelasını çaldığı için tutuklandı. ABD'ye komadayken iade edilen turist kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Kuzey Kore içtiği uyku ilaçlarından dolayı öldüğünü söylese de ABD'de yapılan otopside gencin ağır beyin travması geçirdiği açıklandı.

Kuzey Korede yakalanan ABD askerine ne oldu Annesi konuştu