Dünya Mikrofon da koydular ama hiçbir iz yok! Yatakta uyurken işte böyle yutuldu

Mikrofon da koydular ama hiçbir iz yok! Yatakta uyurken işte böyle yutuldu

07.05.2023 - 09:13 | Son Güncellenme:

Uyurken yatak odasının altında açılan devasa bir çukurun içerisine düştüğünde henüz 37 yaşındaydı. Günlerce ne olduğunu anlamak ve onu bulmak için onlarca kişi uğraş verdi. Hatta bu kocaman çukurun içerisine bir mikrofon bile indirildi. Ancak sonuç olumsuzdu. İşte tüm çabalara rağmen cesedi bulunamadığı için 'dünya tarafından yutulduğuna' inanılan genç adamın başına gelenler.

Mikrofon da koydular ama hiçbir iz yok Yatakta uyurken işte böyle yutuldu

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Takvimler 28 Şubat 2013 gösteriyordu. Sabahın erken saatlerde Florida, Seffner'da toplumu şok edecek ve sakinleri üzerinde silinmez bir iz bırakacak bir trajedi meydana geldi. Küçük bir kasabada oturan 37 yaşındaki Jeffery Bush, uyurken yatak odasının altında açılan bir obruk tarafından yutuldu. İşte her şey tam da bundan sonra başladı.

Haberin Devamı

Mikrofon da koydular ama hiçbir iz yok Yatakta uyurken işte böyle yutuldu

'ADIMI HAYKIRDIĞINA YEMİN EDEBİLİRİM'

Kardeşi Jeremy büyük bir gürültü duydu ve Jeffrey'nin odasına koştu. Ancak kardeşinin yatağının yerinde kocaman bir krater buldu. Jeremy, kardeşini kurtarmak için çaresizce deliğe atladı ancak etrafındaki zemin çökmeye devam ederken hızla kendini kurtarmak zorunda kaldı. Jeremy yaşadıklarını şöyle ifade etti:

"Zemin hâlâ çöküyor, toprak aşağı iniyordu ama umurumda değildi. Kardeşimi kurtarmak isteyip hiçbir şey yapamadım. Ona yardım etmek için adımı haykırdığını duyduğuma yemin edebilirim."

Birkaç dakika içinde yerel kolluk kuvvetleri geldi ve mühendisler, Jeffrey'nin izlerini almaya çalışmak için çukura bir mikrofon indirdi. Bununla birlikte ikinci bir çökme, ekipmanı obruk içine çekince mülk, kurtarma ekipleri için çok tehlikeli görüldü. Jeffery'nin gizemli bir şekilde ortadan kaybolması, hem komşular hem de yetkililer tarafından yoğun bir arama çalışmasına yol açtı. Obruğun 9-10 metre genişliğinde olduğu tahmin ediliyordu.

Haberin Devamı

Mikrofon da koydular ama hiçbir iz yok Yatakta uyurken işte böyle yutuldu

YOĞUN ARAŞTIRMALAR DEVAM ETTİ

Tüm çabalara rağmen obruk açıldıktan kısa bir süre sonra evi çöken Jeffery'nin cesedi bulunamıyordu. Bu durum birçok kişinin onun tamamen 'dünya tarafından yutulduğuna' inanmasına neden oldu. Yaşanan olay ayrıca Jeffery'den arta kalanları bulmak için büyük bir arama kurtarma faaliyetine yol açtı. Kırsal alanlardaki arazi geliştirme düzenlemeleri hakkında tartışmalar yaşandı ve obrukların potansiyel tehlikeleri hakkında farkındalık yaratıldı.

Jeffery Bush'u yatak odasında uyurken yutan gizemli obruk, muhtemelen talihsiz faktörlerin birleşiminden kaynaklanmıştı. Yapılan araştırmalar, bölgede yaşanan olan şiddetli yağışın yer altına çekilerek evin etrafındaki toprağı zayıflattığını söylüyordu. Ek olarak yer altı su temin borularındaki büyük bir sızıntı, obruğu daha da genişletmiş ve bu bölgenin kireçtaşı ocağına yakınlığı nedeniyle geçmişte de obruklar oluşturmuş olabilirdi.

Mikrofon da koydular ama hiçbir iz yok Yatakta uyurken işte böyle yutuldu

BULMAK İÇİN NE YAPTILARSA OLMADI

Jeffery Bush'u arama çalışmaları, aylarca süren yoğun ve yürek burkan bir çabaya dönüştü. Birkaç devlet kurumu, yerel halk ve gönüllünün müdahalesine rağmen arama, obruğun boyutu ve dengesiz zemin nedeniyle sınırlıydı. Arama alanını genişletmek için birçok girişimde bulunuldu ancak hiçbiri başarılı olmadı.

Haberin Devamı

rama operasyonunun başlangıcından itibaren kurtarma görevlileri, zemindeki sorun veya çökmek üzere olan yapıların olduğu alanlara girme ve bunları keşfetme konusunda son derece dikkatli olmak zorunda kaldı. Arama için kamera veya robot kullanma girişimleri de sistemlerini tıkayan moloz ve çamur nedeniyle sonuçsuz kaldı. Keşif ekipleri için güvenli bir rota belirlemek zora girmişti.

GERİYE KALAN TEK BİR İZ DAHİ YOK

Zaman geçtikçe görünürde Jeffery'den hiçbir iz olmadığı için umutlar tükenmeye başladı. Onu bulmak için aylarca süren başarısız girişimlerden sonra, yerel yetkililer 22 Ekim 2013'te Jeffery Bush'un öldüğünü ilan ettiler. Bu sadece Seffner'ı değil çevredeki tüm toplulukları da sarsan bir sonuç oldu. 2013'te ortadan kaybolmasının ardından Florida'nın birçok ilçesini kapsayan geniş çaplı arama operasyonlarına karşın bugüne kadar Jeffery Bush'tan tek bir iz yok.

Obruklar genellikle killi toprakların yaygın olduğu su kaynaklarının yakınında yaşayanlar için bir sorun. Su geçirgenliği olduğu düşük olan killi topraklar bünyelerine aldıkları yoğun su nedeniyle toprakta dengesizleşmeye, şiddetli yağış veya yanlış imar faaliyetleri gibi diğer çevresel faktörlerle birleştiğinde de Jeffery Bush'un evinde olduğu gibi ani çökmelere yol açabilir.