Dünya Milyarderlerin bu telaşı ne?

Milyarderlerin bu telaşı ne?

17.03.2024 - 06:46 | Son Güncellenme:

Zuckerberg, Bezos gibi dünyanın en zenginlerinin son günlerde peş peşe hisse satması, “Ekonomiden kötü koku mu aldılar?” sorusunu gündeme getirdi.

Milyarderlerin bu telaşı ne

DIŞ HABERLER  - ABD’li milyarderlerin son günlerde milyarlarca dolarlık hisse senedi satması, ekonomiden kötü sinyaller mi alıyorlar sorusuna neden oldu. Dünyanın en zengin üçüncü kişisi Jeff Bezos, Amazon’da 8,5 milyar dolarlık hisse sattı. En zengin dördüncü kişi Mark Zuckerberg, 1,4 milyon Meta hissesi satarak 638 milyon dolar elde etti. JPMorgan’ın başkanı Jamie Dimon, ilk kez hisse satarak 150 milyon dolar kazandı. Perakende zinciri Walmart’ın sahibi Walton ailesi hisse satışından 2,3 milyar dolar aldı. 

Haberin Devamı

Milyarderlerin bu telaşı ne

PARAM CEBİMDE DURSUN 

Ekonomik verilere göre, ABD’de patronların Aralık 2023 ile Şubat 2024 tarihleri arasında sattıkları  hisse senetlerinin değeri toplam 11,5 milyar dolara ulaştı. Bu hareketlilik “Milyarderler kimsenin bilmediği bir şeyi mi biliyor?” sorusunu gündeme getirdi. Analistler, süper zenginlerin, değişken küresel jeopolitik ve ABD’de kasımda yapılacak başkanlık seçimi nedeniyle hisse satışlarıyla nakit toplama yarışında olduğunu iddia etti. Başkan Joe Biden’ın kasımda yeniden seçilmesi durumunda süper zenginlere yönelik vergilerde artış sözü vermesinin de milyarderleri hisse satmaya ittiği düşünülüyor. 

FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK Mİ?

Yatırımcılara altın satan American Hartford Gold adlı şirket, paylaştığı videoda büyük hisse satışlarının olası ekonomik çöküşün işareti olabileceğini öne sürdü. Uyarıyı dile getiren Direktör Mechi Block, Silikon Vadisi CEO’larına “teknoloji balonu patlamadan önce dışarı çıkmalarını” önerdi. Block, “Bezos, Zuckerberg ve Walton ailesi gibi milyarderler hisselerinden büyük miktarlarda satıyorlar, analistler onların ekonomik gerilemeye hazırlanıyor olabileceğini düşünüyor” dedi. Finans firması Johnson Associates’ten danışman Alan Johnson da “Bir, iki yıl sonra piyasa pek iyi olmayabilir” yorumunu yaptı.