Dünya Mucizenin nedeni bilgisayar oyunu! 3 kardeşini 40 gün hayatta tuttu

Mucizenin nedeni bilgisayar oyunu! 3 kardeşini 40 gün hayatta tuttu

11.06.2023 - 09:57 | Son Güncellenme:

Amazon'da düşen uçaktan sağ çıkıp 40 gün 9, 4 ve 11 aylık kardeşlerine vahşi doğada bakan küçük çocuğun bu durumu nasıl başardığı ortaya çıktı.

Mucizenin nedeni bilgisayar oyunu 3 kardeşini 40 gün hayatta tuttu

Mayıs ayının ilk gününde Amazon'a düşen Cessna 206 tipi uçakta bir anne, çocukları ve pilotlar bulunuyordu. Uçağın enkazını aramak için bölgeye gelen ekipler devasa ormanda 18 gün yaptıkları çalışmalar sonucu cesetlere ulaştı.

Haberin Devamı

Ekipler ne kadar arama çalışması başlatsa da 13 yaşındaki Lesly Bonbaire, 9 yaşındaki Soleiny Ranoque, 4 yaşındaki Tien Ronoque ve 11 aylık bebek Cristian Ranoque'den bir iz yoktu.

Yapılan çalışmalar sonucu çocukların gittiği yönlere yönelik tahminlerde bulunuldu ve o bölgelerde hayatta kaldıklarına dair güçlü kanıtlar tespit edildi.

DEVLET BAŞKANI 'BULDUK' DEDİ ORDU YALANLADI

Bu kanıtlardan yola çıkarak çocukların hayatta olduğuna dair bir açıklama yapan Kolombiya lideri Gustavo Petro'yu, ülkenin ordusu yalanladı.

Kolombiyalı kurtarma ekipleri, tweet fiyaskosuna rağmen arkalarında çocuklara ait bir su şişesi, bir makas, bir saç tokası ve derme çatma bir barınak bırakan çocukları aramaya devam etti.

40 GÜNLÜK MUCİZE

Arama kurtarma ekiplerinin umudu her geçen gün düşerken, yetkililer Amazon'un üzerinden 'Olduğunuz yerde kalın' ifadesi bulunan kağıt parçalarını serbest bıraktı.

Haberin Devamı

Bu mesajdan günler sonra ise küçük çocukları büyüten babaannelerine ait bir ses helikopterden saatlerce dinletildi.

Çalışmalar tam 40 gün sonra sonuç verdi. En büyüğü 13 yaşındaki dört çocuk canlı halde bulundu. Kolombiya ordusu, yağmur ormanlarında ulaşılan çocukların ilk fotoğraflarını paylaştı.

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

BİLGİSAYAR OYUNLARI HAYATTA TUTTU

Öte yandan dünyada gündem olan olayla ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı. Hayatta kalan çocukların teyzesi Damarys Mucutuy çocukların nasıl vahşi doğada mucizeye imza attığını paylaştı.

13 yaşındaki Lesly'nin bilgisayarda sık sık hayatta kalma oyunları oynadığını belirten kadın, 'Beraber oynadığımızda kurduğumuz kampların aynısını kurmuş' dedi.

Lesly'nin Amazon'da yaşayan yerel halktan biri olmasını da kurtuluşa bağlayan yetkililer, küçük çocuğun doğada hangi yiyecekleri yemesi gerektiği konusunda uzman olduğunu aktardı.

BBC'nin yaptığı son haberde ise Lesly'nin, annesi işteyken sürekli kardeşlerine baktığı dolayısıyla küçük çocuğun böyle durumlara alışık olduğu belirtildi.