Dünya NASA, uzaylılara ait gezegenleri buldu mu?

NASA, uzaylılara ait gezegenleri buldu mu?

15.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

NASA’nın (ABD Uzay Dairesi) okyanuslara ve muhtemelen uzaylı yaşamına sahip 17 ötegezegen bulduğu açıklandı.

NASA, uzaylılara ait gezegenleri buldu mu

Kurumun yeni araştırmasının, dünya dışı yaşam arayışı ufkunu genişlettiği bildirildi. NASA’nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nden Dr. Lynnae Quick, “Analizlerimiz, bu 17 dünyanın buzla kaplı yüzeylere sahip olabileceğini, ancak radyoaktif elementlerin bozunmasından ve gelgit kuvvetlerinden yeterince iç ısıtma alabileceğini öngörüyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Başka hayatlar olabilir’

Araştırmayı yayımlayan “earth” internet sitesinde, “Bu çalışma, güneş sistemimizin dışında yer alan 17 dış gezegenin, buzlu yüzeylerinin altında potansiyel olarak okyanusları barındırabileceğini ortaya koyuyor. Bu keşif, Dünya’nın ötesinde yaşamın olanaklarını anlamamız açısından derin anlamlar içeriyor. Yaklaşımlarında öncü olan araştırma ekibi, ötegezegenlerdeki gayzer aktivitesini hesapladı. Bu, uzak dünyalardaki yaşam belirtilerini gözlemlemek için yeni bir yöntem sunan, türünün ilk örneği. İlginç bir şekilde, bu ötegezegenlerden ikisi, teleskop gözlemini mümkün kılacak kadar yakın” denildi.

‘UFO sırlarını artık açıklayın’

ABD’de emekli hava  subayı David Grusch, hükümetin onlarca yıldır uzaylıların araçlarına sahip olduğuna dair iddialarda bulunmuştu. Bunun üzerine senato çoğunluk lideri Chuck Schumer, UFO şeffaflık yasa tasarısı sundu. Schumer, “Yönetim, UFO’lar hakkında tüm bildiklerini artık açıklamalı. UFO’lara ilişkin gizliliğin kaldırılması için bir ekip kurulmalı” dedi.

Haberin Devamı

Meteor yağmuru bu akşam

Yılın en iyisi olarak bilinen Geminid meteor yağmurlarının bu akşam zirveye ulaşarak karanlık gökyüzünü aydınlatacağı açıklandı. Meteor yağmurunun Türkiye’den de izlenebileceği belirtildi. NASA, meteor yağmurunun gökyüzünün açık olduğu ve ışık kirliliğinin bulunmadığı yerlerden izlenebileceğini duyurdu.