Dünya Öldüğüne inanmayınca olanlar oldu! 18 ay masaj, dezenfektan, kutsal su...

Öldüğüne inanmayınca olanlar oldu! 18 ay masaj, dezenfektan, kutsal su...

28.09.2022 - 06:46 | Son Güncellenme:

Kocasını genç yaşta kaybeden kadın onun öldüğüne inanmıyordu ve çevresindekileri de buna ikna etti. Kovid-19'un yol açtığı zatürreden hayatını kaybeden kocasını 18 ay boyunca dezenfektan ile sildi, masaj yaptı ve kutsal su serpti. Akıllara durgunluk veren olayın detayları 'yok artık' dedirtecek cinsten.

Öldüğüne inanmayınca olanlar oldu 18 ay masaj, dezenfektan, kutsal su...

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Karısı, çocukları ve diğer aile üyeleriyle Hindistan Kanpur'da yaşayan 35 yaşındaki Vimlesh vergi dairesinde muhasebe elemanı olarak çalışıyordu. Genç adam 2021'de Kovid-19'un yol açtığı zatürreye yakalandı ve bu hastalıktan kurtulamayıp Nisan 2021'de hayatını kaybetti. Onunla ilgilenen doktor Alok Ranjan, Vimlesh'in 22 Nisan 2021'de ikinci Kovid dalgası sırasında zatürreden öldüğünü ailesine de bildirdi. Ancak genç adamın karısı onun hasta olduğuna inanmaya devam etmek istedi. Onun sadece komada olduğunu düşündü ve cesedini evlerinin bir odasında sakladı. Hiçbir şekilde kocasının öldüğüne inanamayan kadın, ölüm belgesini almasına rağmen kocasıyla ilgilenmeye devam etti. 

Haberin Devamı

Öldüğüne inanmayınca olanlar oldu 18 ay masaj, dezenfektan, kutsal su...

FARKINDA OLMADAN KOCASINI MUMYALADI

Vimlesh'ın karısının akli dengesi de yerinde değildi. Komadan çıkmasına yardımcı olacağını umarak her sabah kocasının çürümüş vücudunu silmek için dezenfektan kullandı. Bu da cesedin cildinde bakteri üremesini engelledi. Bir yandan da ceset dezenfektanla silinmekten siyaha döndü. Bu, Mısır'da mumyalama yapılırken uygulanan bir yönteme benziyordu. Ayrıca karısı kocasının cesedine düzenli olarak yağla masaj yapıyor ve onu 'komadan' uyandırmak için vücuduna 'gangaja' olarak bilinen kutsal su serpiyordu. Odadaki klima 24 saat açık kaldığından komşular evden gelen kokuyu fark edemedi. Üstelik cesedi korumaya çalışan tek kişi karısı da değildi. Ebeveynleri ve erkek kardeşleri dahil olmak üzere diğer aile üyeleri de cesedi sakladılar.

Haberin Devamı

Ayrıca iş arkadaşları da genç adamı merak ediyordu. Arkadaşları ailesine onun nerede olduğunu sorduğunda hasta ve komada olduğunu, evde tedavi gördüğünü söylediler. Hiçbir zaman hayatta olduğuna ve iyileşeceğine olan inançlarını yitirmediler. Bu süreç tam 18 ay sürdü, ta ki Vimlesh'in çalıştığı vergi dairesi genel merkeze Nisan 2021'den bu yana işe gelmediğine dair şikâyette bulununcaya kadar.

Öldüğüne inanmayınca olanlar oldu 18 ay masaj, dezenfektan, kutsal su...

18 AY BOYUNCA İNANMAYA DEVAM ETTİLER

Kanpur Bölge Hakimi Vishak G., sağlık görevlilerini konuyu incelemeye yönlendirdikten sonra Vimlesh'in öldüğünü tespit ettiklerini söyledi. Eğer bu şikayet olmasıydı belki de aile cesedi saklamaya hâlâ devam edecekti. Olaya el koyan ekipler aileye cesedin neden bu kadar uzun süre evde tutulduğu sorduğunda adamı hastaneden getirdikten sonra nefes aldığını hissettiklerini ve bu nedenle evde tuttuklarını söylediler. Konuyla ilgili de daha fazla ayrıntı paylaşmadılar.

Herhangi bir suç işlenmediği için ailenin hiçbir üyesine işlem yapılmadı. Çünkü aile, geçtiğimiz cuma günü Vimlesh'in cenazesi yetkililer tarafından götürülünceye kadar hâlâ onun hayatta olduğuna inanıyordu. Yetkililer, "Cuma gecesi cesedin kalıntıları polis, diğer yetkililer ve Vimlesh'in ailesinin huzurunda yakıldı. Aile üyelerinin ölünün yakılması için ikna edilmesi gerekiyordu" dedi.