Dünya Önlemler alındı Tayvan'a yaklaşıyor! Uzmanlardan peş peşe uyarılar

Önlemler alındı Tayvan'a yaklaşıyor! Uzmanlardan peş peşe uyarılar

03.09.2023 - 19:04 | Son Güncellenme:

Tayvan Meteoroloji Müdürlüğü, Haikui Tayfunu'nun etkisini arttıracağını bildirdi. Uzmanlar, halkı heyelan ve toprak kaymalarına karşı uyardı

En büyük tayfunlardan biri olan Haikui Tayfunu’nun Tayvan’ın doğusuna yaklaşmasıyla birlikte önlemler alınmaya başlandı. Tayvan Meteoroloji Müdürlüğü, Haikui Tayfun’un Hualian ve Taitung şehirleri başta olmak üzere ülkenin doğu ve güney kesimlerini etkileyeceğini açıkladı. Tayfunun, pazar akşamından itibaren etkisini arttıracağı belirtildi.

Haberin Devamı

Uyarı verildi

Tayfunun rüzgar hızının saatte 130 kilometre üzerine çıktığını belirten uzmanlar, halkı heyelan ve toprak kaymalarına karşı uyardı. Tayfunun etkili olacağı Taitung ve Hualian’de Pazar günü okul ve iş yerlerinin kapatılacağı belirtildi. Tayvan’a bağlı Penghu Adaları’nda da Pazar günü öğleden sonra resmi tatil ilan edildi.

Önlemler alındı Tayvana yaklaşıyor Uzmanlardan peş peşe uyarılar

İSPANYA'DA DA ALARM

İspanya’nın başkenti Madrid’de şiddetli fırtınanın etkili olması nedeniyle vatandaşlara evde kalın çağrısı yapıldı.

İspanya, şiddetli fırtınalara hazırlanıyor. İspanya Ulusal Hava Durumu Ajansı, (AEMET) başkent Madrid, Toledo eyaleti ve Cadiz şehri için şiddetli fırtınaların etkili olması nedeniyle kırmızı alarm verdiklerini duyurdu.

Madrid Belediye Başkanı Luis Martinez-Almeida ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şiddetli fırtınada yaşanacak olağanüstü ve anormal durum nedeniyle, Madrid halkından bugün evde kalmalarını rica ediyorum” dedi.