Dünya Putin'den Batı'ya uyarı: NATO-Rusya çatışması 3. Dünya Savaşı'na götürür

Putin'den Batı'ya uyarı: NATO-Rusya çatışması 3. Dünya Savaşı'na götürür

18.03.2024 - 16:42 | Son Güncellenme:

Rusya lideri Putin, seçimlerin ardından pazartesi günü uluslararası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Putinden Batıya uyarı: NATO-Rusya çatışması 3. Dünya Savaşına götürür

Rusya'da beşinci kez devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Vladimir Putin Batı'yı, Rusya ile ABD liderliğindeki NATO askeri ittifakı arasında doğrudan bir çatışmanın 'Üçüncü Dünya Savaşı'na bir adım kalması anlamına geleceği' konusunda uyardı. NATO askeri personelinin halihazırda Ukrayna'da bulunduğunu ve Rusya'nın savaş alanında hem İngilizce hem de Fransızca konuşulduğunun tespit edildiğini belirten Putin, "Bunda iyi bir şey yok, her şeyden önce onlar için, çünkü orada çoğu ölüyor." dedi.

Haberin Devamı

"Modern dünyada herşey mümkün"

Seçimleri kazanmasının ardından yaptığı basın toplantısında Putin'e Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geçtiğimiz ay Ukrayna'ya kara birliklerinin konuşlandırılmasını göz ardı edemeyeceğini söylediği açıklaması ile ilgili sorular yöneltildi.   

Macron'un açıklamaları ve Rusya ile NATO arasında bir çatışma riski ve olasılığı hakkında Reuters haber ajansı tarafından sorulan soruya Putin "Modern dünyada her şey mümkün." yanıtını verdi, ancak Üçüncü Dünya savaşı'nın kimsenin istemediği görüşünü dile getirdi.

Birçok Batılı ülke mesafeli yaklaşırken, özellikle Doğu Avrupa'daki bazı ülkelerin desteklediği Macron'un açıklamaları için "Herkes için açık ki, bu durumda tam ölçekli bir Üçüncü Dünya Savaşı bir adım ötede olacak. Ben kimsenin bununla ilgilendiğini sanmıyorum." dedi.

Haberin Devamı

"Barış görüşmelerinden yanayız ama..."

Macron'un Ukrayna'daki savaşı tırmandırmaktan vazgeçip barışın sağlanmasında rol oynamasını dilediğini belirten Putin "Görünen o ki Fransa bir rol oynayabilir. Henüz her şey kaybedilmiş değil." diye konuştu.

Putin "Bunu defalarca söyledim ve yine söyleyeceğim. Barış görüşmelerinden yanayız ama sadece düşmanın mermisi bittiği için değil." ifadelerini yineledi.

Ukrayna ile barış görüşmeleri konusunda yönetiminin yalnızca 1,5-2 yıl silahlanmaya ara vermek için değil, "gerçekten, ciddi bir şekilde, iki ülke arasında uzun vadede barışçıl, iyi komşuluk ilişkileri kurmak istiyorlarsa" ilgilendiklerini de sözlerine ekledi.