Dünya Putin’in malikânesinin çevresi, yasak bölge!

Putin’in malikânesinin çevresi, yasak bölge!

21.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 13 yıldır Özbek asıllı şampiyon jimnastikçi Alina Kabayeva’yla birlikte olduğu söyleniyor.

Putin’in malikânesinin çevresi, yasak bölge

Alina Kabayeva’nın (39) şimdi Putin’den olan dört çocuğuyla Rusya’nın Valdai Gölü’nün kenarındaki 2.3 milyar liralık malikânede yaşadığı belirtiliyor. İngiliz basınına göre, Putin (69) burayla ilgili haberler çıkmasından sonra ormandaki malikânenin etrafındaki geniş bir alanı “yasak bölge” ilan etti. İddiaya göre, yasak bölgeye izinsiz girenler iki yıl “ıslah çalışması” ve para cezası alacak. 

Haberin Devamı

Putin’in malikânesinin çevresi, yasak bölge

Putin ile hayat arkadaşı Alina Kabayeva’nın dört çocuk sahibi olduğu söyleniyor. 

PUTİN'E TUTUKLAMA EMRİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), sonucu merakla beklenen soruşturmada çok çarpıcı bir karar almıştı.

Lahey’deki mahkeme, Ukrayna’da işlenen savaş suçları için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında tutuklama kararı çıkardı. Karar, Ukrayna’dan zorla çıkarılan çocuklar ve Ukrayna topraklarından zorla Rusya’ya yerleştirilen kişiler nedeniyle alındı. Ukrayna’daki savaşla ilgili diğer soruşturmalar da devam ederken, alınan bu tutuklama kararı tüm dünyada büyük ses getirdi. Mahkeme ayrıca, Rusya’nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova için de aynı suçlamalarla tutuklama emri çıkardı.

Haberin Devamı

Putin, Buça ve Mariupol başta olmak üzere pek çok Ukrayna kentinde soykırım yapmakla da suçlanıyor. Mahkeme, katliam ve tecavüzlerden sorumlu Rus askerler hakkında da tutuklama emirleri çıkarmaya hazırlanıyor.

Rusya’dan ise karara tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, “Rusya, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Roma Statüsü’ne taraf değildir ve buna göre hiçbir yükümlülüğü yoktur” dedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, mahkemenin kararını hukuki olarak tanımadıklarını söyleyerek, “Rusya, bazı ülkeler gibi bu mahkemenin yargı yetkisini tanımıyor ve bu türden herhangi bir karar Rusya için hukuki açıdan önemsizdir” ifadelerini kullandı.