Dünya Putin'in röportajı dört gün sonra yayınlandı

Putin'in röportajı dört gün sonra yayınlandı

25.06.2023 - 14:23 | Son Güncellenme:

Verdiği röportajda önceliğinin Ukrayan işgali olduğunu vurgulayan Rusya lideri, "Elbette, önceliği ben belirlerim. Gün bununla başlar ve bununla biter" dedi.

Neredeyse çeyrek asrı bulan iktidarının en zorlu 24 saatini atlatan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in isyan başlamadan önce kaydedilen röportajı yayınlandı.

Haberin Devamı

Gazeteci Pavel Zarubin'e başkent Moskova'da konuşan Putin, önceliğinin Ukrayna'da devam eden işgal olduğunu söyledi. İşgali 'özel askeri operasyon' olarak adlandıran Putin, Kremlin'deki mesaisinin Ukrayna ile başlayıp Ukrayna ile bittiğini söyledi.

"Elbette önceliği ben belirlerim. Günün bununla başlar ve bununla biter" diyen Vladimir Putin, paralı asker grubu Wagner'in Moskova'nın kıyısına kadar ulaşan isyanına ise değinmedi.

RIA haber ajansı, Rusya devlet kanalı Rossiya 1 televizyonunda ekrana getirilen röportajın Putin'in Ukrayna'daki işgale ne kadar çok vakit ayırdığını gösterdiğini aktardı.

TASS haber ajansı ise, 21 Haziran'da kaydedilen televizyon röportajının bugün yayınlandığı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

70 yaşındaki Rusya lideri, Wagner paralı askerlerinin Rostov kentini kontrol altına alması üzerine Cumartesi sabah televizyona çıktı. Uluslararası yayın organları tarafından da canlı olarak ekrana getirilen konuşmada Putin, Yevgeni Prigojin'in ismini anmadan "Sırtımızdan bıçaklandık" dedi.

Kremlin, Putin'in 'Rus vatandaşlarına bir çağrı' başlıklı konuşma metninin tamamını yayımladı.

1917'de yaşananlara değinip kanlı iç savaşta 'Rusların Rusları öldürdüğüne' dikkat çeken Putin, Ukrayna işgaline gerekçe olarak dile getirdiği NeoNazi anlatısını tekrarladı.

İsyana katılanların bedelini ödeyeceğini vurgulayan Vladimir Putin, Wagner Grubu'nun faaliyetlerini beklendiği gibi 'ihanet' olarak niteledi.