Dünya Kovid-19 kabusunun arkasındaki kaza! Rapor Biden'a sunuldu, FBI'dan açıklama geldi

Kovid-19 kabusunun arkasındaki kaza! Rapor Biden'a sunuldu, FBI'dan açıklama geldi

01.03.2023 - 16:47 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 3 yıl önce ortaya çıkan ve dünyaya kabusu yaşatan Kovid-19'un insan yapımı mı yoksa doğal bir virüs olduğu mu o günlere çok tartışıldı. Son olarak ABD basınında ortaya çıkan ve ABD Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda konuya nokta konuldu. Konuyla ilgili FBI'ın yaptığı açıklama ise kafaları karıştırdı.

Kovid-19 kabusunun arkasındaki kaza Rapor Bidena sunuldu, FBIdan açıklama geldi

2019 yılında Wuhan'da ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi alan Covid-19 virüsü sonucunda milyonlarca insan hayatını kaybetti. Türkiye'de toplam 17 milyon kişi virüse yakalanırken 101 bin kişi hayatını kaybetti. Bu sayı dünya genelinde ise 675 milyon hasta ve 6,87 milyon ölüm olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

KOVİD-19 İNSAN YAPIMI ÇIKTI

Aylarca virüsün doğal mı yoksa insan yapımı mı olduğu konuşulurken konuyla ilgili ABD basını çok çarpıcı bir manşete imza attı. The Wall Street Journal (WSJ) ABD Enerji Bakanlığı'nın koronavirüsün kökeni ile ilgili net kararını verdiğini yazdı. WSJ söz konusu haberde WSJ şu ifadeyi kullandı:

'Bakanlık, Kovid-19'un büyük olasılıkla bir laboratuvar sızıntısı olduğunu söylüyor'

BİDEN HABERDAR EDİLDİ

Haberin devamında, Başkan Joe Biden ve kabine üyelerinin de son gelişmeden haberdar edildiği belirtildi. Bakanlık virüsün Wuhan'da bir laboratuvarda ortaya çıktığını belirtmesi ise geçmiş dönemlerde ortaya çıkan FBI raporu ve eski ABD Başkanı Donald Trump'ın benzer sözlerini akıllara getirdi.

FBI'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken konuyla ilgili FBI'dan açıklama geldi. FBI, Direktörü Christopher Wray önceki gelişmeleri doğrular nitelikte bir açıklama yaparak koronavirüs hakkında “Büyük ihtimalle Çin hükümetinin kontrolünde olan bir laboratuvardan kaza sonucu sızdı" ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Wray’in sözleri, ABD’nin Çin Büyükelçisi Nicholas Burns’ün “Pekin Covid-19’un kökeni hakkında daha dürüst olmalı” açıklamasından bir gün sonra geldi.

Kovid-19 kabusunun arkasındaki kaza Rapor Bidena sunuldu, FBIdan açıklama geldi

ORTAK NOKTA BİR TÜRLÜ BULUNAMADI

Wray Salı günkü söyleşisinde “Çin pandeminin kökenlerini tespit etmeye yönelik girişimleri engellemek ve gerçekleri bulanıklaştırmak için elinden geleni yapıyor. Bu hepimiz için çok talihsiz” dedi. Bazı araştırmalar, virüsün Vuhan kentinde deniz ürünleri ve vahşi hayvanların satıldığı bir pazarda insanlara bulaşmış olabileceği sonucuna varmıştı.

Bu pazar, dünyanın en gelişmiş virüs laboratuvarlarına sahip ve daha önce de koronavirüsler üzerine çalışmalar yaptığı bilinen Vuhan Viroloji Enstitüsü’ne arabayla 40 dakika uzaklıkta. ABD hükümetine bağlı farklı kurumlar, bugüne kadar bu konuda farklı kanılar açıkladı.