Dünya Reflü değil dev kanser! Ameliyatta 6 litre kan kaybetti

Reflü değil dev kanser! Ameliyatta 6 litre kan kaybetti

03.07.2023 - 12:08 | Son Güncellenme:

Reflü şikayetiyle hastaneye giden kadın doktorları bile şaşırttı. Hemen ultrason görüntüleri çekilen kadının gerçek hastalığı ortaya çıktı. Söz konusu ameliyattan paylaşılan görüntüler ise dünyada ses getirdi.

Reflü değil dev kanser Ameliyatta 6 litre kan kaybetti

İtalya'da yaşanan ve akıllara durgunluk veren gelişmede bir kadının yaşadığı sağlık sorunu yer aldı. 52 yaşındaki ismi açıklanmayan kadının sağ yumurtalığında oluşan 'kitle' kısa süre içerisinde büyümeye başladı. Bir süre sonra adeta devasa boyutlara ulaşan kitle tam 40 kilo oldu.

Haberin Devamı

6 LİTRE KAN KAYBETTİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Doktorlar tarafından yapılan açıklamada kadının eğitim seviyesinin düşük, ve maddi durumunun kötü olduğu açıklandı. Tedaviye bu kadar geç gelmesinin bu sebeplerden ötürü olduğunu belirten doktorlar hastayı hemen ameliyata aldı.
Doktorlar 11 kiloluk kütleyi çıkardığında, hasta altı litre kan kaybetti. Talihsiz kadın Yarısı yoğun bakımda olmak üzere iki ay hastanede kaldı ve burada kalp krizi geçirdi.

Reflü değil dev kanser Ameliyatta 6 litre kan kaybetti

YUMURTALIKLARI ALINDI

Doktorlar tarafından yapılan ayrı bir açıklamada ise kadının hastaneye gelme sebebinin reflü olduğu belirtildi. Yapılan ultrason testlerinde kadının karın boşluğunun tamamen lezyonlarla dolu olduğu görüldü. Ameliyat sonunda ise kadının rahmi ve yumurtalıkları alındı.

Reflü değil dev kanser Ameliyatta 6 litre kan kaybetti

YUMURTALIK KİSTLERİ NEDİR?

Yumurtalık kistleri, bir kadının iki yumurtalığından birinde veya içinde gelişen sıvı dolu keselerdir. Çoğu zaman bunlar zararsızdır ve çoğu kadın taramada görünmedikçe bunlara sahip olduğunun farkında değildir. Uzmanlar, 10 Amerikalı kadından birinin bunları yaşadığını ve kadınların yaklaşık yüzde beş ila 10'unun ameliyat olduğunu tahmin ediyor.

Haberin Devamı

Bunların çoğu doğal olarak ortaya çıkar ve herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymadan birkaç ay içinde kaybolur. Yumurtalık kistlerinin büyük çoğunluğu kanserli değildir (benign), ancak küçük bir kısmı kanserlidir (malign). Kanserli kistler menopoza girmiş kadınlarda daha sık görülür.