Dünya Rehinelerden Netanyahu’ya tepki: Hepimizi İsrail ordusuyla öldürmek mi istiyorsun?

Rehinelerden Netanyahu’ya tepki: Hepimizi İsrail ordusuyla öldürmek mi istiyorsun?

31.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hamas, Gazze Şeridi’nde rehin tutulan 3 İsrailli kadının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya gönderdiği mesajları içeren bir video yayınladı.

Rehinelerden Netanyahu’ya tepki: Hepimizi İsrail ordusuyla öldürmek mi istiyorsun

İsrailli esirler, Netanyahu’nun “esir takası yapmamakla” kendilerini öldürdüğünü belirterek, öfkelerini dile getirdi. İsrailli kadın, Netanyahu’ya hitaben şunları şöyledi:

Haberin Devamı

“Senin politik, askeri ve güvenlik alanındaki rezaletini taşıyoruz. Çünkü sen 7 Ekim’de işleri berbat ettin. Çünkü orada ordu yoktu, bizi kimse korumadı. Netanyahu, bizi öldürüyorsun, hepimizi İsrail ordusuyla öldürmek mi istiyorsun, herkesi katlettiğin yetmedi mi, İsrail vatandaşlarının öldürülmesi senin için yeterli değil mi?” Netanyahu’dan esir takası yapmasını isteyen İsrailli kadın, “Bizi şimdi serbest bırak. Filistin vatandaşlarını ve tutsaklarını hemen bırak. Şimdi” dedi. İsrail makamları ise, bu sözlerin Hamas tarafından rehinelere zorla söyletildiğini belirtti. Ancak geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan bir kadın rehine de, İsrail hükümetine eleştiriler yöneltmişti.

Rehinelerden Netanyahu’ya tepki: Hepimizi İsrail ordusuyla öldürmek mi istiyorsun

‘1 kadın asker kurtarıldı’

Haberin Devamı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ve iç istihbarat servisi Şin Bet, Gazze’ye düzenlenen kara operasyonunda Hamas tarafından 7 Ekim’de rehin alınan 1 kadın askerin kurtarıldığını açıkladı. Kurtarılan Ori Megidish isimli askerin sağlık durumunun iyi olduğu ve ailesiyle bir araya geldiği ifade edildi.