Dünya Rus general öldürüldü!

Rus general öldürüldü!

13.06.2023 - 14:38 | Son Güncellenme:

Ukrayna ordusu fırlattığı füzeyle Vladimir Putin'e ağır bir darbe daha vurdu, Kremlin sessiz. ABD yeni bir silah paketi daha duyururken, Kiev bu kez Avustralya'nın elindeki F-18 jetlerine göz dikti.

Rus general öldürüldü

Ukrayna'nın giriştiği karşı taarruzda Rus işgali altındaki ilk yerleşimler geri alınırken, Rusya güneydeki Kryvyi Rih kentinde bir binayı füzeyle vurdu. Rus füzesi, Dnepropetrovsk bölgesinde yer alan Kryvyi Rih'teki beş katlı binaya gece yarısı isabet etti.

Haberin Devamı

Patlamayla birlikte apartmanın birinci katından beşinci katına kadar alevler yayıldı, yerel yetkililer ilk olarak üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İlerleyen saatlerde can kaybı altıya çıktı, enkaza dönen binadan çıkarılan 25 yaralı ise hastanelerde tedavi altına alındı.

Kryvyi Rih şehrine enerji sağlayan termik santral de Rus füzelerinin hedefi oldu, Dnipropetrovsk bölgesindeki dokuz bini aşkın insan elektriksiz kaldı.

Batılı ülkelerden hava savunma sistemleri sağlayan Ukrayna, Rusya'nın füze yağmurunun çoğunu engelliyor ancak hava savunma sisteminden kurtulan füzeler can kaybı ve hasara yol açıyor.

Rus general öldürüldü

Rus işgalciler, Dnipro Nehri üstündeki Kahovka Barajı'nı geçen hafta havaya uçurdu. Devasa barajın yıkılmasıyla aralarında Rusya'nın çekilmek zorunda kaldığı Herson'un da bulunduğu geniş bir bölge su baskınına uğradı.

Haberin Devamı

Ukraynalı yetkililer, baraj felaketinde 10 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 42 bölge sakininin ise kayıp olduğunu söylüyor. Dnipro Nehri'nin doğu yakasını kontrol eden Rus işgalciler ise, sel baskınında 17 kişinin öldüğünü açıkladı.

ABD'DEN YENİ SİLAHLAR

Karşı taarruzda güney ve güneydoğu cephesindeki Rus savunma hatlarını zorlayan Ukrayna birlikleri, çok sayıda köyü işgalden kurtarmayı başardı. Ukrayna bayrağı dalgalanan son köy, Donetsk bölgesindeki Storozhove oldu.

Ukrayna'nın karşı saldırısını püskürttüğünü ileri süren Rusya Savunma Bakanlığı ise, ele geçirilen Alman üretimi Lepoard tanklarının görüntüsünü yayınladı. ABD'nin başını çektiği Batılı müttefiklerinden 2022'nin sonbaharında hava savunma sistemleri alan Ukrayna, 2023'e girilmesiyle Leopard ve Abrams tanklarına kavuştu. Halihazırda devam eden karşı taarruzda, Batı üretimi tankların kullanıldığı biliniyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Ukrayna'ya gönderilecek yeni bir silah paketi açıkladı. 325 milyon dolarlık pakette Stryker ve Bradley gibi zırhlı araçların yanı sıra NASAMS füze sistemleri ve ünlü HIMARS füzeleri bulunuyor. Pentagon, Ukrayna'nın muharebe alanında kaybettiği araçların yerine yenisini koymayı hedefliyor.

Haberin Devamı

RUS ASKERİ BLOGGER'LAR DUYURDU

Cephe hattındaki şiddetli çatışmada bir Rus generali öldüryindeki Vremivüldü. Rus askeri bloggerlar, Tümgeneral Sergey Goryachev'in Ukrayna'nın füze saldırısında öldüğünü duyurdu. 35'inci Müşterek Sınıf Ordusu'nun komutanlığını yürüten Tümgeneral Goryachev, Donetsk'in güneka Ledge bölgesindeki çatışma sırasında vuruldu.

Rus general öldürüldü

Ukrayna ordusu karşı taarruzla köyleri kazanırken, aynı bölgedeki Rus birliklerini yöneten generalin öldürüldüğü bildiriliyor.

General Goryachev, 24 Şubat 2022'de başlayan Rus işgalinde bugüne kadar öldürülen en yüksek rütbeli beş askerden birisi. Goryachev'in daha önce Moldova'daki Transdinyester ve Tacikistan'da görev yaptığı biliniyor.

Rus general öldürüldü

KREMLİN SESSİZ

Kremlin'den henüz generalin kaybına ilişkin bir resmi açıklama yapılmış değil. Rusya lideri Vladimir Putin, son olarak Ukrayna'da yaralanan askerlerin tedavi gördüğü bir hastaneyi ziyaret etti.

Rus general öldürüldü

F-16'DAN SONRA ŞİMDİ DE F-18

Karşı saldırıda Rus ana savunma hatlarına henüz ulaşamayan Ukrayna ordusu, kara savaşının yanı sıra hava üstünlüğünü elde etmek için Batılı ülkelerin jet göndermesini bekliyor. NATO üyeleri ellerindeki F-16'ları Ukrayna'ya sevk etmeye hazır ancak henüz bir karar alınmış değil.

Haberin Devamı

Kiev yönetimi ayrıca, Avustralya'dan Amerikan üretimi F-18 savaş uçaklarını da istedi. Ukrayna'nın Avustralya Büyükelçisi Vasyl Myroshnychenko, AFP haber ajansına Kiev'in artık Avustralya tarafından kullanılmayan 41 F-18 jetini gözüne kestirdiğini söyledi. Büyükelçi, Sydney yakınlarındaki bir üstte tutulan savaş uçakları hakkında bilgi talebinde bulunduklarını kaydetti.

Aylardır F-16 isteğini dile getiren Ukrayna, ilk kez F-18 savaş uçaklarına ilgi gösteriyor. F-16 ya da F-18'lerin Ukrayna'ya sevk edilmesinde son sözü ABD'nin söylemesi bekleniyor.