Dünya İçinde esirlerin de olduğu dev Rus uçağı yere çakıldı! Korkunç görüntüler

İçinde esirlerin de olduğu dev Rus uçağı yere çakıldı! Korkunç görüntüler

24.01.2024 - 12:30 | Son Güncellenme:

Rus ordusuna ait Ilyushin Il-76 model uçak Ukrayna sınırındaki Belgorod'da düştü, Ukrayna medyasında yer alan haberlerdeki düzeltme dikkat çekiyor. Uçağın içinde ise toplamda 74 kişinin olduğu belirtiliyor.

Rus Ilyushin Il-76 askeri nakliye uçağı, Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde düştü. Bölgenin valisi Vyacheslav Gladkov, Belgorod kentinin kuzeydoğusundaki Korochansky semtinde belirsiz bir "olay" meydana geldiğini ve bölgeyi incelemeye gideceğini söyledi. Bölgeden gelen görüntülerde ise uçağın düştüğüne dair videolar hızla yayıldı.

Haberin Devamı

RUSYA: UKRAYNA DÜŞÜRDÜ

Rusya Savunma Bakanlığı düşen uçakta esir alınan 65 Ukraynalı askerin, 6 uçak personelinin ve 3 refakatçinin bulunduğunu belirtti. Rus yetkililer ayrıca uçağın S-300 hava savunma sistemine yönelik füzeler taşıdığını kaydetti.

Moskova, öğle saatlerinde düşen uçakta kurtulan olmadığını duyurdu. 

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'un sekreteri ise Rus basınına verdiği demeçte "Olayla ilgili soruşturma başlatıldı, ilgileniyoruz. Açıklama yapmak için henüz erken" dedi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ayrı bir açıklamada söz konusu uçağın Ukrayna ordusu tarafından düşürüldüğü belirtildi.

İçinde esirlerin de olduğu dev Rus uçağı yere çakıldı Korkunç görüntüler

UKRAYNA MEDYASI KAFA KARIŞTIRDI

Ukrayna medyası, ilk girdiği haberlerde uçağın Ukrayna tarafından düşürüldüğünü ve S-300 füzeleri taşıdığını duyurdu. Ancak ilerleyen dakikalardaki haberlerde Ukrayna ordusunun olayda rol aldığı bölüm yer almadı ve Il-76'nın füze taşıdığı vurgulandı

Haberin Devamı

İçinde esirlerin de olduğu dev Rus uçağı yere çakıldı Korkunç görüntüler

'YA ABD YA DA ALMAN FÜZELERİ VURDU'

Rusya Devlet Duması Üyesi Andrey Kartapolov uçağın ABD veya Alman füzeleriyle düşürüldüğünü öne sürdü. Kartapolov konuyla ilgili "Il-76 üç Patriot veya Iris T füzesi tarafından vuruldu" dedi. Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ise kazayla ilgili olarak ABD ve Almanya'ya yönelik bir çağrı yapılacağını duyurdu.

İçinde esirlerin de olduğu dev Rus uçağı yere çakıldı Korkunç görüntüler

50 YILDIR HAVADA KAZALAR SİLSİLESİ

50 yıldır havada olan dev İl-74 uçakları, dört motorlu ve 157 bin ton ağırlıkla havalanabiliyor. 3 bin 650 kilometre menzili bulunan nakliye uçağı, bugüne kadar birçok kazaya karıştı. 1988'de Sovyetler Birliği ordusuna ait uçak Ermenistan'a iniş yaparken çakıldı, 76 kişi hayatını kaybetti. Bir yıl sonra, 1989'da, Azerbaycan'dan havalanıp Ukrayna'ya doğru yola çıkan İl-76 Hazar Denizi kıyısına düştü, uçaktaki 57 kişiden kurtulan olmadı.

2004 yılında ise, Azov-Avia Havayolları'na ait bir Il-76 Ankara'dan kalkış yaptı, rota Kabil'di. Azerbaycan'da yakıt ikmali için duran uçak havalandıktan birkaç dakika sonra düştü, araçtaki yedi kişiden dördü kazadan sağ kurtuldu. Ukrayna'daki çatışmaların başladığı 2014'te ise Ukrayna ordusuna ait bir İl-76 Lugansk'a yaklaşırken Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından vuruldu. Asker taşıyan uçaktaki 49 kişinin tamamı öldü.

Haberin Devamı

İçinde esirlerin de olduğu dev Rus uçağı yere çakıldı Korkunç görüntüler