Dünya Rus uzay ajansı başkanı ile Musk birbirine girdi, annesi sinirlendi!

Rus uzay ajansı başkanı ile Musk birbirine girdi, annesi sinirlendi!

09.05.2022 - 16:47 | Son Güncellenme:

Tesla CEO'su Elon Musk, Ukrayna'ya internet hizmeti sağlama girişimleri nedeniyle Rusya'nın uzay ajansı başkanı tarafından tehdit edildi. Bu tehditle dalga geçen Musk, annesi tarafından azarlandı. Ukrayna'nın etkili SİHA saldırılarında Musk'ın Starlink'inin önemli payı olduğu kaydediliyor.

Rus uzay ajansı başkanı ile Musk birbirine girdi, annesi sinirlendi

50 yaşındaki Musk, gezegen çapında antenlere internet sinyallerini göndermek için, Dünya'nın yörüngesinde 2 binden fazla uydudan oluşan bir takımuydu olan Starlink'i kullanıyor. Hizmet Rus işgali sırasında Ukrayna'nın internetsiz kalmaması amacıyla devreye sokuldu. Milyarder, Nisan ayında Ruslardan gelen "siber saldırılara direndiklerini" ve çabalarını diğer projeleri geri plana itme pahasına Rus saldırılarını engellemeye odakladıklarını söyledi. 1 Mart'ta, yani Rus saldırılarının altıncı gününde SpaceX şirketinin gönderdiği uydu internet servisi Starlink terminalleri Ukrayna'ya ulaştı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhailo Fedorov, kullanıcıların uydu üzerinden internete bağlanmasını sağlayan terminallerin fotoğrafını Twitter'dan paylaşarak Elon Musk'a teşekkür etti. Musk ise “Rica ederim” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

'NE KADAR APTALI OYNARSAN OYNA...'

Musk, Pazar gecesi Rus uzay ajansı Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin'in Rus medyasına verdiği bilgileri tweetledi. Rogozin, açıklamayı Telegram'da kendisi yayınladı. Dün Rusya'nın "yarım saat içinde" tüm NATO ülkelerini yok edebileceğiyle övünen Rogozin, Musk'ı Starlink ekipmanlarını 'Nazilere' ve Ukrayna ordusuna vermekle suçladı. Rogozin, "Elon Musk Ukrayna'daki faşist güçlere askeri iletişim sağlıyor. Elon, ne kadar aptalı oynarsan oyna, bir yetişkin olarak hesap vermen gerekecek" dedi. Business Insider'a göre Rogozin, işgal başladığından beri milyarderi 'küçük şeytan' olarak adlandırıyor ve Tesla Cybertruck'ı eleştiriyor. 

MUSK DALGA GEÇTİ, ANNESİ SİNİRLENDİ

Haberin Devamı

Yetkililer, Starlink'in Ukrayna kuvvetlerine insansız hava aracı savaşını kazanma konusunda avantaj sağladığı görüşünde. Twitter'ı satın alma sürecinde olan Musk ise bu tehdide, "Nazi kelimesi sandığı gibi bir anlam ifade etmiyor" yanıtını verdi ve şunu ekledi: "Gizemli koşullar altında ölürsem, sizi tanımak güzeldi." Musk'ın hayranlarının çoğu, kendi annesi Maye Musk da dahil olmak üzere bu mesaja yanıt verdi. Musk'ın annesi, birkaç kızgın suratlı emoji ile birlikte "Bu komik değil" yazdı. Bu mesajı Musk, "Özür dilerim! Hayatta kalmak için elimden geleni yapacağım," diye yanıtladı.

SİHA KULLANIMINDA KİLİT ROLE SAHİP

İnternet ve elektrik kesintileri Ukrayna'nın başına bela olduğu için, sahada kullanılan SİHA'lara bağlı kalmak ve istihbarat sağlamak için Starlink kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde insansız hava araçları, Rus saldırısını önlemeye yardımcı olmak için tanksavar mermilerini kullanmaya yönlendirilebiliyor. Starlink uydu sistemi, Rusları takip etmek için Ukrayna kuvvetlerine insansız hava aracı savaşını kazanma avantajı sağlıyor. SpaceX, 2 binden fazla 'Starlink' uzay internet uydusunu yörüngeye fırlattı, 2026 yılına kadar gökyüzünde bu sayıyı 12 bine çıkarmayı umuyor. Uydu interneti aslında uzun süredir var ancak yüksek gecikme ve stabil olmayan bağlantılardan muzdaripti. Starlink'in durumu ise farklı. SpaceX, amacının tüm dünyada yüksek hızlı, kablo benzeri internet sağlamak olduğunu söylüyor.