Dünya Ruslar, Rum hava üssünü daha aktif kullanmak için anlaşma yapacak

Ruslar, Rum hava üssünü daha aktif kullanmak için anlaşma yapacak

22.06.2013 - 14:39 | Son Güncellenme:

.

Ruslar, Rum hava üssünü daha aktif kullanmak için anlaşma yapacak

Güney Kıbrıs ile Rusya, Rus savaş uçaklarının Baf'taki "Andreas Papandreu Hava Üssü"nü kullanmalarına ilişkin ikili anlaşma yapıyor.

Haberin Devamı

Rum Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi'nin Fransa ve Almanya'ya sağlamakta olduğu askeri kolaylıkların aynısını Ruslara da sağlayacağını yazdı.

Gazete Rus askeri uçaklarının Baf'taki hava üssünü kullanmasına ilişkin askerî kolaylık konusunun Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in Rus mevkidaşı Seryei Lavrov ile dün St. Petersburg'ta gerçekleştirdiği görüşmede ele alındığını kaydetti.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak Güney Kıbrıs-Rusya askeri ilişkilerinin, Rus savaş gemilerinin ikmal için Limasol Limanı'na demirlemesiyle ilgili kolaylıklara paralel olarak "Andreas Papandreu Hava Üssü"nü de kullanmasıyla yükseltileceğine işaret etti.

Habere göre Rus uçaklarının hava üssünü kullanmaya en kısa sürede başlaması maksadıyla önce bir karşılıklı anlayış ilke anlaşması yapılacak, ikili anlaşma ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Moskova'ya gerçekleştireceği ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le imzalanacak.

Haberin Devamı

Kasulidis-Lavrov görüşmesinde doğalgaz konusunun da ele alındığını belirten gazete, Lavrov'un, ülkesinin Güney Kıbrıs'ı Kıbrıs sorununun çözümünde destekleyeceğini, kapalı Maraş bölgesiyle ilgili inisiyatife de destek olacağını yazdı.

Gazeteye göre Kasulidis Lavrov'dan Rus şirketlerinin gerek Doğu Akdeniz'deki sözde Rum Münhasır Eonomik Bölgesi'ndeki parsellerde faaliyet gösterme gerek Vasiliko'da doğalgaz sıvılaştırma terminali inşasına ilgilerinin cesaretlendirilmesini de istedi.