Dünya Rusya ‘kıyamet denizaltısını’ aldı

Rusya ‘kıyamet denizaltısını’ aldı

11.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rus Deniz Kuvvetleri’nin, nükleer enerjili ve insansız sualtı araçlarını taşıyan ilk denizaltıyı teslim aldığı açıklandı.

Rusya ‘kıyamet denizaltısını’ aldı

“US Naval Institute News”un haberine göre, bir okul otobüsü büyüklüğündeki nükleer torpidolarla donatılmış “Belgorod” adlı denizaltı, son 30 yılda üretilmiş büyük denizaltı olarak da kayıtlara geçti. Söz konusu denizaltının, “radyoaktif tsunamiye” neden olabileceği de konuşuluyor. “Kıyamet denizaltısı” olarak adlandırılan Belgorod’un, 6 adet 24 metre uzunluğunda “Poseidon” nükleer enerjili torpido taşıyabileceği ifade edilirken, bu silahların, binlerce kilometre menzile sahip olduğu öne sürülüyor. Rus haber ajansı TASS’a göre, Rus Donanması Başkomutanı Nikolay Tevmenov, denizaltının teslim töreninde denizaltının “araştırma ve bilimsel keşifler” için kullanılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Putin’in kızı olacak 

Öte yandan Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sevgilisi olduğu iddia edilen eski olimpik ritmik jimnastikçi Alina Kabaeva’nın tekrar hamile olduğu iddia edildi. Kremlin kaynaklarının yönettiğine inanılan “General SVR” aldı Telegram kanalının iddiasına göre, Putin’den ikizleri olduğu öne sürülen Kabaeva, kız bebek dünyaya getirecek. Ancak, Putin’in bu habere sevinmediği ve “Zaten yeterince çocuğum ve hatta daha çok kızım var” ifadesini kullandığı belirtildi.