Dünya 'Seçim uzmanı' Bir sonraki ABD başkanını açıkladı, dünyayı şoke eden tahmin! 40 yıldır yanılmadı

'Seçim uzmanı' Bir sonraki ABD başkanını açıkladı, dünyayı şoke eden tahmin! 40 yıldır yanılmadı

07.02.2024 - 16:32 | Son Güncellenme:

1984 yılından beri ABD Başkanlık Seçimlerini doğru tahmin eden 'seçim uzmanı' lakaplı Allan Lichtman, Ekim ayında yapılacak olan 2024 seçimlerindeki kazanmasını beklediği adayı açıkladı.

Seçim uzmanı Bir sonraki ABD başkanını açıkladı, dünyayı şoke eden tahmin 40 yıldır yanılmadı

2020 yılında ABD Başkanlık Seçimlerini yüzde 51.3 alarak kazanan Joe Biden o dönem yaşı nedeniyle eleştirilerin odağı haline geldi. Birçok siyasetçi Biden'ın görev süresini bitiremeyeceğini, hatta yaşamını bile yitireceğini öne sürdü. Joe Biden ise bu dört yıllık süreçte peş peşe gaflar yaparak eleştirilerin çoğalmasına neden oldu. Bir dönem sık sık boşlukla tokalaşan Joe Biden'ın konuşmaları öncesi söyleyeceği cevaplar, atacağı adım sayısı dahi eline verilerek yönlendirildi. Bu yönlendirmelerin yanı sıra 2023 yılından itibaren Biden birçok defa yere düştü. Yürürken, bisiklete binerken ve merdiven çıkarken sık sık düşen ABD Başkanı, dünya medyasında kısa sürede manşet oldu.

Haberin Devamı

Gaflarının yanı sıra Joe Biden'ın dış ve iç politikadaki tutumları da son günlerde topa tutulmaya başlandı. Artan göçmen sorunu nedeniyle öfkeli olan ABD'liler, vergilerinin nereye gittiğini sorgulamaya başladı. Birçok ABD'li özellikle de ülkenin güneyinde yaşayanlar İsrail ve Ukrayna savaşlarına verilen milyarlarca dolar desteği eleştirdi.

Seçim uzmanı Bir sonraki ABD başkanını açıkladı, dünyayı şoke eden tahmin 40 yıldır yanılmadı

'SEÇİM UZMANI' KONUŞTU

Trump yanlısı olarak bilinen New York Post gazetesi ise 1984'den beri bütün ABD başkanlını doğru tahmin eden tarihçi ile bir röportaj düzenledi. Allan Lichtman, yaklaşan başkanlık seçimleriyle ilgili tahminlerde bulunmak kendi geliştirdiği özel formülle, Trump'ın atağa geçtiğini ancak hala Biden'ın önde olduğunu söyledi.

Seçim uzmanı Bir sonraki ABD başkanını açıkladı, dünyayı şoke eden tahmin 40 yıldır yanılmadı

KRİTİK EŞİKLER

İki başkanın geçmesi gereken 13 eşik olduğunu belirten Lichtman, Biden'ın 5, Trump'ın ise henüz 6 eşiği geçtiğini aktardı. Bu eşikler ise şöyle; Parti içindeki etkisi, vaatler, kısa ve uzun vadeli ekonomi planları, politikalar, skandallar, dış askeri başarısızlık veya başarılar ve son olarak liderlik karizması.

Haberin Devamı

Lichtman, seçimlere 10 ay olduğunu hatırlatarak Biden'ın bu süreçte ekonomiyi toparlaması dahilinde ipi göğüsleyeceğini düşündüğünü söyledi. Trump'ın, Biden'dan daha karizmatik bir lider olduğunu belirten Litchmen, olası bir askeri faciada ise Biden'ın seçimi açık bir farkla kaybedeceğini kaydetti.
Öte yandan Litchman son seçimlerde Biden'ın Trump'a karşı kazanacağını tahmin etmişti.