Dünya Sigara içenler gulaglara gidecek! Yerel basın yazdı: Acı çekerek ölecekler

Sigara içenler gulaglara gidecek! Yerel basın yazdı: Acı çekerek ölecekler

13.08.2023 - 13:40 | Son Güncellenme:

İlginç yasaklarıyla zaman zaman gündeme gelen Kuzey Kore bu sefer bambaşka bir gelişme ile tekrar dünya basınında kendine yer buldu.

Sigara içenler gulaglara gidecek Yerel basın yazdı: Acı çekerek ölecekler

Kapalı kutu Kuzey Kore, son günlerde Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle gündeme geldi. İngiliz medyasına göre Kuzey Kore'nin üretip Ruslara gönderdiği füzeler Ukraynalıların eline geçti. Ukrayna ordusu ise bu füzelerle Rusları birçok defa vurmayı başardı. Sadece bu değil işgal sürecinin başından beri Rusya, Kuzey Kore ile yakınlaştı. Öyle ki bir dönem kıtlık çeken Kuzey Kore'nin Putin'den tahıl ve yemek karşılığında silah takası yaptığı yazıldı. Bu gelişmeden hemen sonra ise Kuzey Kore lideri köpek eti yemenin sağlıklı olduğunu öne sürdü ve halkı kıtlığın ortasında köpekleri avlamaları konusunda çağrı yaptı.

Haberin Devamı

Sigara içenler gulaglara gidecek Yerel basın yazdı: Acı çekerek ölecekler

SİGARAYA YASAK

Son olarak Kuzey Kore medyasında çıkan haberlerde ülkede sigara içiminin kısmi olarak yasaklandığı açıklandı. Kuzey Koreliler sigara yapmak için yerel gazeteleri kullanıyordu, bu gazeteler Başkan Kim'in fotoğraflarını da içerdiği için ülkede artık gazeten sarılan sigaralar serbest değil.

Sigara içenler gulaglara gidecek Yerel basın yazdı: Acı çekerek ölecekler

GULAGLAR: ÖLÜM MERKEZİ

Çıkan haberlerde yasağa uymayan vatandaşların gulaglara yani ağır koşullarda çalışacakları hapishanelere gönderileceği yazıldı. Bu hapishaneler genellikle 3'e ayrılıyor. Suçlara göre değişen hapishanelerin en başında tarım işçiliği geliyor. Bir diğeri ise ağır koşullarda inşaatlarda çalışmak. Gulagların en kötüsü ise nükleer santraller. Hiçbir koruma ekipmanı olmayan mahkumlar burada atıklarım imhasından sorumlu oluyor ve kısa sürede acı çekerek ölüyorlar.

Haberin Devamı

Sigara içenler gulaglara gidecek Yerel basın yazdı: Acı çekerek ölecekler

BİLGİLER SIZDI

Güney Pyongan Eyaletinden bir kaynak Özgür Asya Radyosuna (RFA) iki kadının 12 Ağustos Cumartesi günü gazetelerden sigara sardıkları için tutuklandıklarını ve şuan akıbetlerinin bilinmediğini aktardı. Radyoya göre kadınlar 2 yıl boyunca gulaglarda çalışacak ancak hapishanelerin hangi aşamasında oldukları yine bilinmiyor.