Dünya ABD kartellerden ordu kuruyor! Devlet medyası doğruladı, 10 bin kilometre öteden savaşmak için gelecekler

ABD kartellerden ordu kuruyor! Devlet medyası doğruladı, 10 bin kilometre öteden savaşmak için gelecekler

11.04.2024 - 11:44 | Son Güncellenme:

Aylardır kilit durumda olan Ukrayna-Rusya arasındaki savaş için ABD yeni bir ordu kuruyor. Rus istihbaratı tarafından elde edilen ve resmi medya tarafından yayınlanan haberin detayları dünya basınında sansasyona yol açtı.

ABD kartellerden ordu kuruyor Devlet medyası doğruladı, 10 bin kilometre öteden savaşmak için gelecekler

24 Şubat 2022'de patlak veren veren Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden hemen önce Kiev yönetimi batılı ülkelerden sayısız silah desteği aldı ancak savaşın kaderini değiştiren teknoloji İHA ve SİHA'lar oldu. Ukrayna kanadı Rusların tank konvoylarını savaştan önce Türkiye'den satın aldıkları Bayraktar TB2 ile yok ederken Rusya'da taktik değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Karşı taarruzda yaşanan bozguna Vladimir Putin'in yanıtı Ukrayna'nın kritik altyapı tesislerine füze yağdırmak oldu. İran üretimi Şahid-136 kamikaze silahlı insansız hava araçlarının da ilk kez Kiev semalarında göründüğü saldırı dalgası, aynı yılın kış mevsimine girilirken Ukrayna'ya Patriot ve diğer Batılı hava savunma sistemlerinin verilmesinin önünü açtı.

Haberin Devamı

CEPHEYE 150 BİN EK ASKER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bahar döneminde 150 bin vatandaşı zorunlu askerlik hizmetine çağıran bir kararname imzaladı. Putin’in kararnamesi, Kremlin'in resmi internet sitesinde kamuoyuna duyuruldu. Rusya'da sağlığı yerinde bütün erkeklerin, 18 yaşından itibaren bir yıl boyunca askerlik hizmeti veya yüksek öğrenim sırasında buna eşdeğer bir eğitim alması yasal zorunluluk. Putin’in kararnamesi, Kremlin'in resmi internet sitesinde kamuoyuna duyuruldu. Rusya'da sağlığı yerinde bütün erkeklerin, 18 yaşından itibaren bir yıl boyunca askerlik hizmeti veya yüksek öğrenim sırasında buna eşdeğer bir eğitim alması yasal zorunluluk.

ABD kartellerden ordu kuruyor Devlet medyası doğruladı, 10 bin kilometre öteden savaşmak için gelecekler

ABD'NİN AKILALMAZ PLANI

130 milyona yakın nüfusuyla Orta Amerika'da yer alan Meksika, kartellerin yönettiği bir ülke haline geldi. Uzun yıllardır Körfez ve Sinao karteli arasındaki çekişmeler nedeniyle bölgeden gelen vahşet haberleri sık sık dünya medyasında ses getiriyor. Sinao ve Körfez kartelinin yanı sıra ülkedeki en acımasız gruplardan biri de CDG olarak da bilinen "Yeni nesil kartel" grubu. Rusya'nın resmi haber ajansı TASS ise ABD'nin buradaki uyuşturucu kartellerini Ukrayna'ya göndererek savaştırmayı planladığını yazdı.

Haberin Devamı

ABD kartellerden ordu kuruyor Devlet medyası doğruladı, 10 bin kilometre öteden savaşmak için gelecekler

MEKSİKALI VE KOLOMBİYALILAR

Özellikle mahkumlardan seçilen savaşçıların ölmeyi ve bir daha geri dönememeyi göze aldıklarını belirtiliyor. Rus istihbaratı ise ilk olarak Ukrayna'ya yüzlerce Meksikalı ve Kolombiyalının geleceğini öne sürüyor. Rus istihbaratı ayrıca böyle bir destekle beraber Ukrayna ve ABD'nin savaşta çaresiz kaldığını iddia etti.