Dünya Avrupa'nın göbeğinde toplu mezar! Dünyanın konuştuğu kare, kadın ve çocukları gömdüler

Avrupa'nın göbeğinde toplu mezar! Dünyanın konuştuğu kare, kadın ve çocukları gömdüler

12.03.2024 - 11:21 | Son Güncellenme:

Almanya'nın Nürnberg şehrinde bir toplu mezar bulundu. Söz konusu mezarın fotoğrafları ve detayları dünyada infial yarattı.

Avrupanın göbeğinde toplu mezar Dünyanın konuştuğu kare, kadın ve çocukları gömdüler

İngiliz medyasına göre Almanya'daki bilim insanları Avrupa'daki en büyük toplu mezarı buldu. Nürnberg kentindeki , Avrupa nüfusunun yüzde 60'ını öldüren hıyarcıklı vebadan ölen en az 1000 kişinin cesedi tespit edildi. 'Ulusal açıdan önemli' bir keşif olarak nitelendirilen uzmanlar, cesetlerin 17. yüzyıla ait olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Nürnberg'in Belediye Başkanı Marcus König, keşfin 'bölgenin çok ötesinde büyük önem taşıdığını' belirtti ve ekledi:

"Mezarlarda çocukların, yaşlıların, erkeklerin ve kadınların cesetleri bulunuyor; veba cinsiyet, yaş veya sosyal statüyle sınırlı kalmamıştı"

Nürnberg Miras Koruma Dairesi'nden Melanie Langbein, her biri yüzlerce ceset içeren sekiz veba çukurunun tespit edildiğini söyledi. Langbein CNN'e şunları söyledi: "Nürnberg'de veba mezarlıkları belirlememize rağmen bu insanlar normal bir mezarlığa defnedilmedi. Bu, Hristiyan cenaze törenleri dikkate alınmaksızın kısa bir zaman diliminde çok sayıda ölünün gömülmesi gerektiği anlamına geliyor.'

Avrupanın göbeğinde toplu mezar Dünyanın konuştuğu kare, kadın ve çocukları gömdüler

ÜÇ DALGA HALİNDE İNSANLIĞI VURDU

Her ne kadar 500 iskelet bulunmuş olsa da, bir uzman burada 2.000 kadar, hatta daha fazla iskelet olabileceğini düşünüyor. Öte yandan veba salgınları 1300'lerden 1900'lere kadar üç dalga halinde dünyayı vurdu ve milyonlarca insanı öldürdü.

Haberin Devamı

Avrupa'da Kara Ölüm olarak adlandırılan ilk dalga 1347'den 1351'e kadar sürerken, ikincisi 1500'lerde hastalığın yeni bir türünün ortaya çıkışına, sonuncusu ise 1800'lerin sonunda Asya'ya yayıldı.

Nürnberg, 14. yüzyıldan itibaren yaklaşık her 10 yılda bir veba salgınlarına maruz kalıyordu ve bu da yeni bulunan kalıntıların tarihlendirilmesini zorlaştırıyordu.

Avrupanın göbeğinde toplu mezar Dünyanın konuştuğu kare, kadın ve çocukları gömdüler