Dünya Devasa pitonu gören aile telefona sarıldı: 'Ona karşı hiçbir şey yapmayacağız'

Devasa pitonu gören aile telefona sarıldı: 'Ona karşı hiçbir şey yapmayacağız'

28.08.2023 - 15:06 | Son Güncellenme:

Avustralya'da binaların çatısından ağaçların arasında dalan devasa piton dünya basınında kısa sürede ilgi odağı oldu.

25 milyon nüfuslu Avustralya kıtası, birçok egzotik hayvana ev sahipliği yapıyor. Kangurular, dev böcekler, yılan gibi canlılar Avustralyalılar için hayatın sıradan bir parçası. Öyle ki tuvaletlerde tarantula, piton yılanı gibi hayvanların çıkması bile yerel basında gündeme gelmiyor. Geçtiğimiz hafta bölgede yaşanan bir gelişmede, tavan arasından gelen sesler üzerine bölgeye gelen yılan avcıları tam da mutfağın üstünde bulunan devasa 2 yılanı yakaladı. Yılan avcıları için oldukça normal olan durumda genç bir kadının sürüngenleri elleriyle tek tek yakaladığı görüldü.

Haberin Devamı

Devasa pitonu gören aile telefona sarıldı: Ona karşı hiçbir şey yapmayacağız

DEVASA PİTON ÇATIDA

Son olarak Queensland eyaletinin kuzeyinde yaşanan gelişmede ise yine metrelerce uzunluktaki bir pitonun ağaçların arasında adeta sörf yaparak ilerlediği görüntüler gündem oldu. Bir evin çatısına çıkıp yoluna devam eden yılanı bölgede yaşayan bir aile kayda aldı. Kaydı alan küçük çocuk yanındaki kadına dönerek 'Ona karşı ne yapacağız?' sorusunu sordu, kadından ise iki kelimelik bir yanıt geldi; 'Hiçbir şey'

Devasa pitonu gören aile telefona sarıldı: Ona karşı hiçbir şey yapmayacağız

YILAN UZMANI KONUŞTU

Görüntüler sosyal medyada gündem olunca uzmanlardan konuyla ilgili açıklama geldi. 'Halı pitonu' olarak da bilinen türün zehirsiz olduğu ve insanlarla nadiren temasa geçtiği açıklandı. 75 kiloya kadar çıkan bu tür, ortalama 9 metreye kadar büyüyebiliyor. Videodaki Piton'un boyu ise yaklaşık 5 metre civarında.

Haberin Devamı

Devasa pitonu gören aile telefona sarıldı: Ona karşı hiçbir şey yapmayacağız

'ZEHİRLİ DEĞİL AMA ZARAR VEREBİLİR'

Yıllardır yılan avcılığı yapan Dan isimli kişi yerel basına pitonun ağaçların üzerinde gezmesinin ya kendini tehlikede hissettiği ya da başarılı bir av gerçekleştirdiğine işaret ettiğini söyledi. Halı pitonunun keseli sıçanları yemekten zevk aldığını belirten Dan, piton yılanının insanlara yalnızca savunma amaçlı saldırıya geçtiğini belirtti.