Dünya Katil drone Gazze'de! İngiliz doktorun ses kaydında ortaya çıktı

Katil drone Gazze'de! İngiliz doktorun ses kaydında ortaya çıktı

14.11.2023 - 12:14 | Son Güncellenme:

Gazze'de görev yapan İngiliz doktor Telegraph gazetesine, İsrail'in keskin nişancı droneları ile bölgede alçak uçuş gerçekleştirdiği ve insanları hedef aldığını söyledi.

Katil drone Gazzede İngiliz doktorun ses kaydında ortaya çıktı

Hamas'ın İsrail'e saldırmasıyla başlayan savaşta bugün otuz dokuzuncu güne girildi. 1973 yılından beri ilk kez savaş ilan eden İsrail bu süreçte 10 bine yakın sivili acımasızca öldürdü, on binlercesini ise yaraladı. İsrail ordusu Ekim ayının son günlerinden bu yana Gazze'nin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi ve çevresini hedef alıyor. İsrail'in hiçbir kanıt sunmadan Hamas'ın ana karargahının hastanenin altında olduğunu ileri sürmesiyle, çatışmalar son günlerde Şifa Hastanesi ve çevresinde yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Gazze'nin en büyük hastanesi Şifa'yı, 'neredeyse mezarlık' olarak tanımladı. DSÖ sözcüsü Christian Lindmeier, yaklaşık 600 kişinin hastanede kaldığını, diğerlerinin ise koridorlarda saklandığını söyledi.

BIDEN: HASTANELER KORUNMALI

ABD Başkanı Joe Biden, Oval Ofis'te düzenlediği basın toplantısında Gazze Şeridi’ndeki sağlık kuruluşlarını hedef almasına yönelik Biden, “Umudum ve beklentim, hastanelere yönelik daha az müdahale olması ve İsraillilerle temas halinde kalmamızdır. Ayrıca esirlerin serbest bırakılması konusunu ele almak için insani ara verilmesi yönünde bir çaba var ve bu da Katarlılarla müzakere ediliyor. Bu yüzden biraz umutluyum ama hastanelerin korunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Katil drone Gazzede İngiliz doktorun ses kaydında ortaya çıktı

ALÇAK UÇUŞ YAPAN KESİN NİŞANCI DRONU

Telegraph gazetesinde çıkan bir haberde ise Gazze'de görev yapan bir İngiliz doktorun ifadeleri yer aldı. Hasan Abu Sitta isimli hem Filistinli hem de İngiliz olan doktor, İsrail ordusunun hastanelere yönelik yaptığı saldırılarda kullandığı taktiği açıkladı. Gazze'nin en büyük hastanelerinden El Ehli'de çalışan Sitta, hastanenin etrafında İsrail ordusuna ait (IDF) birçok drone dolaştığını ve bunların bölgeye ateş açtığını kaydetti ve Telegraph'a gönderdiği sesli mesajda şöyle dedi:

"Yaralılar sokaktaki insanlara ateş edildiğini söylüyor, kurşun seslerini duyabiliyoruz. Dronelar çok alçaktan uçuyor ve keskin nişancı gibi ateş ediyor"

Telegraph, IDF'den bu konuyla ilgili yorum yapmasını istedi, ancak Tel Aviv'den henüz yanıt gelmedi.

"SMASH DRAGON"

İsrailli Smart Shooter isimli silah şirketi, geçtiğimiz yılın ekim ayında üzerinde silah taşıyabilen 'Smash Dragon' isimli İHA'yı tanıttı. Yerel basında o dönem çıkan haberlerde bu İHA'nın nesne ve insanları hassas bir şekilde hedef alıp vurabildiği kayıtlara geçti. Yeni İHA, çeşitli saldırı, keskin nişancı tüfekleri dahil olmak üzere 40 mm ve diğer mühimmatlarla birlikte kullanılabiliyor. Gelişmiş görüş yeteneklerine sahip drone, oldukça hafif olmasıyla ön plana çıkıyor.

Katil drone Gazzede İngiliz doktorun ses kaydında ortaya çıktı