Dünya İngiltere'de bütün uçuşlar iptal edildi! Avrupa'da kaos

İngiltere'de bütün uçuşlar iptal edildi! Avrupa'da kaos

28.08.2023 - 15:33 | Son Güncellenme:

Ada üstündeki uçuşların aniden durması tüm Avrupa'yı etkiledi, yerel medya kaosun yüzbinlere yolcuyu havalimanlarında bekleteceğini bildiriyor.

İngilterede bütün uçuşlar iptal edildi Avrupada kaos

İngiltere'de hava trafik kontrolü bilgisayar sistemlerinde yaşanan arıza nedeniyle ülke genelinde uçuşlar iptal edildi. An itibariyle havalimanlarına sadece ülkenin hava sahası içindeki uçaklar inebiliyor. İngiltere Ulusal Hava Trafik Hizmetleri 'Teknik sorunlar' yaşadığını belirterek' Mühendislerimiz hatayı bulup düzeltmek için var gücüyle çalışıyor' ifadesini kullandı. Hatanın ne kadar sürede tespit edilip düzeltileceği ise henüz belirsiz. Yerel basına konuşan uzmanlar ise arızanın giderilmesinin günler süreceğini belirtti.

Haberin Devamı

İngilterede bütün uçuşlar iptal edildi Avrupada kaos

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

İskoçya merkezli havayolu şirketi Loganair’den yapılan açıklamada, “Bu sabah Birleşik Krallık hava trafik kontrol bilgisayar sistemlerinde ağ çapında bir arıza meydana geldi. İskoçya içi uçuşların çoğunu yerel koordinasyon temelinde ve en az aksaklıkla gerçekleştirebileceğimizi ummakla birlikte, kuzey-güney ve uluslararası uçuşlarda gecikmeler yaşanabilir.

EasyJet tarafından yapılan bilgilendirmede ise Birleşik Krallık hava sahasına giriş ve çıkışları etkileyen bir Hava Trafik Kontrol sorunu olduğu konusunda bilgilendirildik. Bu sorunun etkisini ve normal operasyonların devam etme zaman çizelgesini anlamak için ilgili makamlarla çalışıyoruz' ifadeleri kullanıldı.
British Airways sözcüsü ise basına verdiği demeçte 'Birleşik Krallık hava sahasını etkileyen teknik bir sorunun etkisini anlamak için yetkililerle ile yakın bir şekilde çalışıyoruz ve müşterilerimizi en son bilgilerden haberdar edeceğiz' dedi.

Haberin Devamı

The Sun gazetesinde yer alan habere göre normal şartlarda bugün 540.000 yolcunun 3049 uçuşla İngiltere'den ayrılmasının planlandığı yazıldı.

İngilterede bütün uçuşlar iptal edildi Avrupada kaos

ABD'DE BENZERİ YAŞANDI

2023'ün hemen başında ABD Sivil Havacılık Dairesi, hava trafik kontrol sistemi NOTAMS’daki teknik arıza sebebiyle kıta genelindeki bütün uçuşlar durduruldu. 11 Ocak'ta yaşanan gelişmenin nedeni olarak ise teknik arıza denildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise teknik arızanın nedeninin bir siber saldırı olmadığı belirtilmişti.